Matkustuskiellossa oleva jäi kiinni pyörävarkaudesta

15.6.2021 10.38
Uutinen

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Tehtäviä oli partiolla noin 200 vuorokauden aikana. Kymmenkunta henkilöä joutui putkaan päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen vuoksi. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni kolme rattijuoppoa, joista kaksi oli törkeitä ja yksi ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

RIIHIMÄKI
Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen maanantaina puolenpäivän aikoihin Riihimäen keskustassa. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus, jonka mukaan kaupan pihasta oli lähdössä henkilöauto ja sen kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Partio tapasi kyseisen auton ja pysäytti sen kuljettajan kunnon tarkastamiseksi. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettaja oli ajokiellossa ja hän on syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta yhden kerran aikaisemmin vuoden sisällä.

Hätäkeskus ilmoitti tiistain vastaisena yönä neljän aikoihin, että Pohjoisella Rautatienkadulla lähellä 54-tietä palaa henkilöauto. Kyseinen auto on ollut hylättynä muutaman viikon kyseisellä paikalla. Alustavien tutkimusten perusteella selvisi, että auto olisi sytytetty palamaan sen sisältä. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona.

Partio sai maanantaina iltapäivällä hätäkeskukselta tehtävän Lopentielle. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli suistunut ojaan. Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että parikymppinen mies oli ajanut henkilöautolla Lopentietä Riihimäeltä Lopen suuntaan. Kuljettaja oli ajautunut kulkusuunnassaan oikealle ojaan törmäten valaisinpylvääseen. Autoa kuljettanut nuorimies vietiin sairaalaan tarkastukseen. 
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

LOPPI
Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan päihtyneen oloinen mies lähti ajamaan henkilöautolla Lopen keskustan marketin pihasta. Partio havaitsi ilmoitetun auton pysäköitynä kerrostalon pihalla Lopen keskustan alueella. Autoa kuljettanut keski-ikäinen mies oli ehtinyt poistua autolta, mutta hän palasi sinne takasin. Partio puhallutti hänet seulonta-alkometrillä. Tulos oli 2,6 promillea. Mies vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden selvittämiseksi ajohetkellä. 
Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

LAHTI
Varhain tiistaiaamuna valpas kansalainen ilmoitti hätäkeskukseen miehestä, joka rikkoi ikkunan ja meni kerrostalon varastotiloihin Lahden Paavolassa. Partion mennessä kyseiseen osoitteeseen ja tarkastaessaan taloa, oli varastossa rynnännyt mies ulos mukanaan polkupyörä. Konstaapeli pinkaisi miehen perään ja sai hänet kiinni. Mies oli varastanut kyseisin polkupyörän varastosta.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita huumausaineen käyttörikoksen verran ja hänelle kuulumattomia asiakirjoja. Samalla ilmeni, että mies rikkoi hänelle määrättyä matkustuskieltoa. 
Miehen aamuöistä retkeä tutkitaan varkautena ja huumausaineen käyttörikoksena. Hänet otettiin kiinni epäiltynä kyseisiin rikoksiin.

Hätäkeskus antoi partiolle tehtävän maanantai-iltana leikkipuistoon Kariniemessä. Ilmoituksen mukaan mies aiheuttaa pahennusta piikittämällä itseään ja heilumalla päihtyneenä lasten leikkipuistossa. Partio tapasi kyseisen häirikön. Hän kertoi partiolle toisen henkilön tiedot, mutta partio löysi turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänelle kuuluvan henkilökortin. Hänen hallusta löytyi myös huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ja kaksi teräasetta. 
Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen väärän henkilötiedon antamiseen, huumausaineen käyttörikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Häirikkö otettiin säilöön Poliisilain perusteella.

Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen maanantai-iltana Ämmälässä. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli törmätty talon seinään ja autoa kuljettanut nainen oli poistunut paikalta.
Partio tapasi annettuihin tuntomerkkeihin sopivan naisen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,91 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa ja otettiin kiinni asiassa.

Autostaan huolestunut mies soitti tiistain vastaisena yönä kello kahden aikoihin miehestä, joka ryskää hänen oven takanaan Mukkulassa. Häirikkö poistui pihasta, mutta partio tapasi hänet. Partiolle selvisi, että kyseinen häirikkö, nelikymppinen mies oli rikkonut ilmoittajan auton tuulilasin ja sivupeilin. Hänen epäillään syyllistyneen vahingontekoon.


 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Liikenne Loppi Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
liikennerikokset
vahingonteko