Meri-Lapin poliisilla työntäyteinen viikonloppu

Julkaisuajankohta 7.8.2021 10.56
Uutinen

Viikonloppuun ampuma-aserikos, pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia ja säilöönotettuja.

Poliisi sai ilmoituksen Sauvosaarenkadulla Kemissä perjantaina 6.8.2021 klo 23.40 aikaan tapahtuneista laukauksista yksityisasunnossa. 
Ampumahetkellä asunnossa oli ollut useampia henkilöitä, mutta poliisin paikalle saapuessa siellä oli vain 50 vuotias mieshenkilö, joka päätyi asian vuoksi kiinniotetuksi.
Poliisi joutui käyttämään poliisikoiraa voimakeinona, sillä kiinniotettu ei totellut poliisin käskytystä. 
Paikalla suoritettiin teknistä rikostutkintaa ja poliisi tutkii asiaa ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena. 

Kyseisen ampumatapauksen lisäksi 6-7.8.2021 välillä kirjattiin Kemissä 3 yksityisasunnoissa tapahtunutta pahoinpitelyä.  

6-7.8.2021 törkeät rattijuopumuslukemat puhalsivat kuljettajat Kemissä Rytikadulla, Nahkurinkadulla ja Lapintiellä. Tällä kertaa kaikki 3 tapausta olivat alkoholiin liittyviä rattijuopumustapauksia. Kaikki 3 kuljettajaa menettivät ajokorttinsa ja joutuvat aikanaan vastaamaan törkeä rattijuopumus rikosnimikkeeseen. 

Kemissä oli Satama Open-Air viikonlopun vuoksi kovasti väkeä liikkeellä ja loppukesän lämmin kesäsää. Eri puolilta kaupunkia tuotiinkin kuusi päihtynyttä kulkijaa putkaan päätänsä selvittämään. Osa lähti sinne sopuisasti ja toiset vähemmän sopuisasti. Muutamat kuittaisivat
putkasta poistuessaan sakon virkamiehen vastustamisesta. 

Rovaniemen seudulla oli hieman rauhallisempi viikonlopun alku. Siellä poliisi joutui selvittelemään yhtä yksityisasunnossa tapahtunutta pahoinpitelyä sekä tilannetta, missä uhria oli baarissa lyöty yllättäen nyrkillä toisen asiakkaan toimesta.