Meri-Lapin tapahtumia tapaninpäivältä

26.12.2021 10.18
Uutinen

Useita nuoria tuotiin poliisivankilalle kiinniotettuna niskoittelusta poliisia kohtaan. Keminmaassa oli risteysalueella tapahtunut henkilöautojen välinen liikenneonnettomuus. Nuori nainen löi poikaystäväänsä Kemissä.

Useita nuoria aikuisia otettiin kiinni Kemissä

Poliisi sai ilmoituksen häiritsevästä metelistä sunnuntaiyönä kerrostaloasunnosta Koivuharjulla, Kemissä. Paikalle menneelle partiolle ilmeni, että asunnossa oli juhlimassa useita täysikäisiä nuoria. Poliisien käynti lopetti häiritsevän metelin aluksi. 

Noin kolmen tunnin päästä edellisestä kerrasta, metelistä ilmoitettiin uudestaan ja poliisi meni jälleen paikalle. Tällä kertaa poliisi päätti tyhjentää asunnon. Paikalta poistettiin useampia nuoria, joista osa ymmärsi lähteä ilman ongelmia, mutta yksi noin 20-vuotias nuori päätti repiä poliisiautosta takapyyhkijän irti, jolloin hänen illanviettonsa jatkui Kemin poliisivankilalla ja hän on epäiltynä lievään vahingontekoon.

Noin tunti tämän jälkeen metelistä tuli jälleen ilmoitus ja paikalle menneelle poliisipartiolle ilmeni, että samoja juhlijoita oli mennyt toiseen asuntoon jatkamaan juhlia.  Poliisit päättivät lopettaa juhlimisen sille yölle ja poistivat paikalta useita henkilöitä. Osa nuorista ei noudattanut poliisin kehotuksia ja käskyjä, joten asunnosta tuotiin poliisilaitokselle kiinniotettuna vielä viisi henkilöä. Jokaiselle näistä henkilöistä tuli myös sakko niskoittelusta poliisia kohtaan.

Liikenneonnettomuus Keminmaassa

Lauantai-iltapäivänä oli nuori mies ajanut Jokisuuntien ja Perämerentien risteyksessä ja törmännyt toiseen henkilöautoon. Nuori mies kertoi, että kun hän oli tullut risteystä kohden, niin liikennevalo oli muuttunut punaiseksi, eikä hän ollut ehtinyt pysäyttää autoaan. 

Keski-ikäinen nainen kuljetti toista henkilöautoista ja hän oli havainnut nuoren miehen kuljettaman auton tulevan jarruttaen risteysalueelle, eikä hän ehtinyt pysäyttää omaa autoaan, joten he olivat törmänneet. 

Naisen kyydissä oli ollut iäkkäämpi nainen, jonka voinnin ambulanssihenkilöstö tarkasti. Molemmat kuljettajat puhalsivat 0 o/oo. Nuorta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pariskunta riiteli Kemissä

Poliisipartio sai ilmoituksen yksityisasunnossa tapahtuvasta riitelystä sunnuntaiyönä Kemissä. Partion mennessä paikalle selvisi, että pariskunta riiteli asunnossa. Asunnossa ollut mies kertoi, että hänellä oli tullut riitaa tyttöystävänsä kanssa ja nainen oli lyönyt useita kertoja miestä kasvoihin. Nainen kertoi suuttuneensa niin, että oli huitonut miestä. Miehellä oli verenvuotoa kasvojen alueella. Ensihoito tarkasti molempien vammat. Naista epäillään pahoinpitelystä.

Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
liikenneonnettomuudet
lähisuhdeväkivalta
nuoret aikuiset
pahoinpitely