Meri-Lapin tapahtumia viikonlopulta

Julkaisuajankohta 18.3.2023 9.21
Uutinen

Useita rattijuopumuksia sekä pahoinpitelyjä Meri-Lapin alueella. Ulkomaalainen mies yritti tarttua ajon aikana poliisiauton kuljettajaan.

Pahoinpitely ravintolassa Kemissä


Poliisipartiolle tuli puolen yön aikaan ilmoitus useamman henkilön välisestä tappelusta Kemissä sijaitsevassa ravintolassa. Ainakin kolmea miestä on lyöty. Tappelussa on ollut osallisena niin miehiä, kuin naisia. Ravintolan työntekijät olivat saaneet tappelun keskeytettyä ja tekijät olivat lähteneet ravintolasta ulos ennen poliisin paikalle tuloa. Pahoinpitelyn seurauksena ei ollut tullut vakavia vammoja.


Pahoinpitely Torniossa


Poliisille tuli ilmoitus veljeksistä, jotka tappelivat lauantaiyönä huoltoaseman pihalla Torniossa. Paikalle oli jäänyt toinen veljeksistä, joka kertoi, että hänen veljensä oli pahoinpidellyt häntä riitelyn päätteeksi. Pahoinpitelystä oli tullut uhrille haava pään alueelle. Ambulanssi kävi tarkastamassa uhrin vammat. Toinen veljeksistä otettiin kiinni pahoinpitelyyn epäiltynä.


Rattijuopumus Torniossa


Poliisi pysäytti henkilöauton Röyttäntiellä, Torniossa, kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Kuljettajana toimi ajo-oikeudeton keski-ikäinen mies. Mies puhalsi alkometriin 0-promillea, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepaamille. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.


Rattijuopumus Kemissä


Poliisille tuli ilmoitus myöhään perjantai-iltana miehestä, joka käyttäytyi uhmakkaasti, vaikutti päihtyneeltä ja oli tullut asunnon pihaan mönkijällä. Partion tullessa paikalle ilmoittaja kertoi, että pihaan ajanut mies oli ajellut pidempään pitkin Savolaisenkatua kilvettömällä mönkijällä ja tullut hänen pihalleen huutamaan ja räyhäämään. Mies oli poistunut paikalta ennen poliisin tuloa. 


Partio tavoitti epäillyn miehen, joka oli silminnähden päihtynyt. Mies ei suostunut puhaltamaan alkometriin, jolloin hänet vietiin suoraan verikokeeseen. Miehen hallusta löytyi kirves ja kaksi puukkoa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.


Sekava mies Torniossa


Poliisipartio suoritti liikenteen valvontaa Torniossa Jokivarrentiellä perjantai-iltana. Partio havaitsi päihtyneen ulkomaalaisen miehen hoipertelevan autojen seassa keskellä tietä. Miehen kanssa keskustellessa kävi ilmi, että hän oli vahvasti päihtynyt ja hän ei osannut kertoa, mihin on menossa ja missä hän asuu, eikä hän saanut kehenkään tuttuun yhteyttä. Miestä ei voinut jättää vahvassa humalassa ulos, joten hänet päätettiin viedä poliisivankilaan.


Partio lähti kuljettamaan miestä kohti poliisivankilaa. Autossa takapenkillä istunut mies yritti kurkottaa tarttuakseen poliisiauton kuljettajaan. Takapenkillä ollut poliisi esti miestä. Mies yritti uudestaan tarttua kuljettajaa, jolloin poliisi esti uudestaan miestä ja mies löi nyrkillä poliisia pään alueelle. 


Poliisipartio pysäytti auton, otti miehen ulos hallintaotteilla ja kuljetti hänet sen jälkeen paikalle tulleen toisen poliisiauton takatilaan kuljetettavaksi poliisivankilaan. Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä.


Törkeä rattijuopumus Ylitorniolla


Alkkulanraitilla ajoi vanhempi mies valottomalla autolla perjantaina iltapäivällä. Partio pysäytti ajoneuvon kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi ja huomauttaa valojen käytöstä. Miehen puhallustulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Miehen ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
 

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Ylitornio