Meri-Lapissa ja Rovaniemellä poliisilla rauhallinen viikonloppu

Julkaisuajankohta 30.6.2024 10.42
Uutinen

Viikonloppu Meri-Lapissa ja Rovaniemellä sujui polisin osalta tavanomaisten tehtävien merkeissä. Aurinkoinen keli sai ihmiset liikkeille mukavalla mielellä.

Meri-Lapissa muutamia rattijuoppoja oli kuitenkin liikenteessä. Osan kuljettajista epäillään ajelleen huumaantuneen ja osa oli nauttinut alkoholia.

Torniossa Kromitiellä miehellä oli myös vähän turhan raskas kaasujalka. Auton nopeudeksi mitattiin 80 km/h rajoitusalueella 143km/h. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rovaniemellä oli paljon ihmisiä liikkeellä viikonloppuna. Viikonloppuna järjestettiin lentopalloturnaus Kultavaskooli, joka on perinteisesti tuonut Rovaniemelle paljon ulkopaikkakuntalaisia lentopallon ystäviä.

Ihmispaljoudesta huolimatta poliisitehtävien lukumäärä jäi maltilliseksi.

Perjantaina puolen päivän jälkeen Pulkamontiellä autoilija törmäsi toiseen autoon pysäköintialueella. Tapahtumapaikalle mennyt poliisipartio puhallutti autolla kolaroineen henkilön. Puhallustulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Poliisi määräsi henkilön väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa. Epäiltyä rikosasiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

 

Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta