Meri-Lapissa on ollut omaisuusrikoksia

24.1.2021 10.20
Uutinen

Kemissä on murtauduttu Koivuharjunkadulle tyhjään omakotitaloon. Keminmaasta anastetut valvontakamerat löytyivät anastuksesta epäillyn "työtapaturman" kautta.

Koivuharjunkadulla on murtauduttu omakotitaloon Kemissä

Hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Koivuharjunkadulla, tyhjillään olevaan, omakotitaloon on murtauduttu. Murtautuminen on tapahtunut perjantai-illan ja lauantaiaamupäivän välillä. Omakotitalolla ylläpitoa tekevä henkilö oli havainnut, että asunnon sivuovi oli murrettu auki, kuten myös varaston ovi. Ovesta oli selkeästi havaittavissa, että ne olivat murrettu vääntämällä auki. Tällä hetkellä asiaa tutkitaan varkauden yrityksenä.

Keminmaasta anastettu valvontakamera löytyi

Vuoden vaihteessa on Keminmaasta anastettu työmaalta työkaluja ja valvontakamerat. Yksi työmaan kameroista oli alkanut lähettää livekuvaa lauantai-iltana ja työmaalta ilmoitettiin poliisille asiasta.

Poliisi tunnisti asunnon, josta livekuva tuli, ja suoritti kotietsinnän asuntoon. Asunnosta takavarikoitiin mm. Keminmaasta anastettuja valvontakameroita, ampuma-aseeksi epäilty esine ja patruunoita. Asunnossa asuvaa nuorta miestä epäillään varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
ampuma-aseet
kameravalvonta
omakotitalot
valvontajärjestelmät