Meri-Lapissa pahoinpitelyitä sekä kuolemaan johtanut työtapaturma

Julkaisuajankohta 25.6.2022 16.11
Uutinen

Juhannusyönä 24-25.6.2022 pahoinpitelyt työllistivät poliisia Kemissä. Pahoinpitelyt tapahtuivat yksityisissä asunnoissa. Juhannuksena aamupäivällä sattui työtapaturma Metsä Fibren tehdastyömaalla Kemissä.

Juhannusaattoiltana 24.6.2022 poliisi sai ilmoituksen yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelystä, poliisin saapuessa paikalle, oli epäilty ehtinyt poistua. Asianomistajalle ei tullut lääkärihoitoa vaativia vammoja. Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä. Juhannuksena 25.6.2022 aamuyöstä poliisille ilmoitettiin yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Siinäkin tapauksessa oli yksi rikoksesta epäillyistä poistunut paikalta, mutta hänet tavoitettiin hetkeä myöhemmin ja toimitettiin kiinniotettuna Kemin poliisi vankilaan. Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella suoritettiin lauantaipäivän aikana uusia kiinniottoja. Poliisi jatkaa asian selvittämistä teknisen tutkinnan ja kuulustelujen parissa. Asiaa tutkitaan kolmena törkeänä pahoinpitelynä. Esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei tiedota asiasta enempää tutkinnallisista syistä. 


Juhannuksena 25.6.2022 aamupäivällä poliisille tuli hätäkeskuksen kautta ilmoitus työtapaturmasta Metsä Fibren tehdastyömaalla Kemissä. Poliisin lisäksi paikalle oli hälytetty ensihoidon yksiköitä. Poliisin mennessä kohteeseen selvisi, että onnettomuuden uhri oli ulkomaalainen mies, joka oli työtehtävissä tehdastyömaalla ja joutunut onnettomuuteen palkin pudottua hänen päälleen. Mies oli menehtynyt saamiinsa vammoihin ennen poliisin saapumista kohteeseen. Poliisi ei epäile tässä vaiheessa rikosta ja asiasta on kirjattu työtapaturman tutkiminen sekä kuoleman syynselvittäminen. Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.
 

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Uutinen