Mielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingissä

Julkaisuajankohta 10.6.2024 16.58
Uutinen

Elokapina on tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta alkaen tiistaina 11.6. kello 15.00 ja päättyen keskiviikkoa 12.6. kello 15.00.

Ilmoituksen mukaan mielenosoitus koostuu neljästä eri kulkueesta. Kulkueiden alustavat reitit:

  • Kulkue 1: Esplanadin puisto – Mikonkatu – Kaisaniemenpuisto – Varsapuistikko 
  • Kulkue 2: Eduskuntatalo – Kaivokatu – Kaisaniemenkatu – Kaisaniemen liikenneympyrä
  • Kulkue 3: Dallapen puisto – Aleksis Kiven katu – Hämeentie – Unioninkatu – Kaisaniemen liikenneympyrä
  • Kulkue 4: Kauppatori – Pohjoisranta – Liisankatu – Kaisaniemen liikenneympyrä

Mielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingissä. Poliisi suosittelee varaamaan aikaa keskustassa liikkumiseen. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

− Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen. 

Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen.

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta