Mies ajoi poliisia karkuun Lahden Metsäpellossa, kunnes pakoauton renkaat olivat tyhjät ja poliisi tukki mieheltä tien.

5.4.2021 8.42
Uutinen

Illan ja yön aikana poliisin päihtyneiden säilöön ei päätynyt Hämeessä yhtään henkilöä. Rikosperusteisesti kiinniotettuja sen sijaan tuli muutamia.

LAHTI

Poliisi pysäytti 25-vuotiaan miehen kuljettaman auton puolenpäivän aikaan Uudenmaankadulla. Miehen puhalluskoe näytti nollaa, mutta hän vaikutti päihtyneeltä ja hänelle tehtiin huumepikatesti, joka näytti positiivista. Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta ja hän oli ajokiellossa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehellä oli myös voimassaolevia etsintäkuulutuksia.

Yöllä kolmen aikaan poliisipartio päätti pysäyttää auton Vanhatiellä kun auto lähti kiihdyttämään pakoon. Auto siirtyi kevyenliikenteen väylälle Vanhatien ja Kiitokadun risteyksessä huomattavalla ylinopeudella. Lahdenkadun ja Vanhatien risteyksessä auto lähti sivuluisuun oikealle kääntyessään. Auto jatkoi Kivistönmäen Shell-huoltoaseman pihan läpi Mäntyrinteenkadulle ja siitä Heinlammintielle ja siitä Kuusirinteenkadulle. Auto jatkoi pakenemistaan Metsäpellontiellä, Saunatiellä, Ilmarisentiellä, Kyrölänkadulla, Kuokkamaantiellä, mistä auto palasi Heinlammintielle ja Metsäpellontien ja Heinlammintien risteyksessä auto osui liikennemerkkiin. Metsäpellontiellä auton kuljettaja ajoi kovalla vahdilla hidasteisiin ja oli menettää auton hallinnan. Metsäpellontien ja Kiveriönkadun risteyksessä auto osui katukivetykseen ja molemmat eturenkaat vaurioituivat. Metsäpellontieltä auto kääntyi Pohjanakanpolulle ja auton vauhti hidastui tyhjentyneiden renkaiden vuoksi. Pohjanakanpolulla toinen poliisipartio tuli pakenevaa autoa vastaan ja auton kuljettaja käänsi autonsa viheralueelle ja yritti kaasuttaa karkuun, mutta auto jäi jumiin nurmikolle. Autoa kuljettanut mies otettiin kiinni ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Alkometripuhallus oli negatiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

 

HEINOLA

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän seilaavasta autosta 4-tiellä sunnuntaiaamuna. Partio tavoitti kyseisen auton Teboil Tähtihovin lähettyvillä. Autoa kuljettanut kolmekymppinen mies vaikutti päihtyneeltä, vaikka puhalluskokeen tulos oli 0,00 mg /l. Miehelle tehtiin huumepikatesti, joka käytti positiivista. Miestä epäillään rattijuopumuksen ja huumausaineen käyttörikoksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän epäillystä rattijuoposta sunnuntaina iltapäivällä. Poliisipartio tavoitti auton Kauppakadulla. Ajoneuvon kuljettajana toiminut kolmekymppinen nainen oli ajokiellossa ja hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Nainen puhalsi tarkkuusalkometriin 1,15 mg/l. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

HÄMEENLINNA

Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Ojoistenkadulla illalla kuuden aikaan. Poliisipartio pysäytti naisen kuljettaman auton. Seulonta-alkometri näytti nollaa, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Autossa matkustajana olleen 25-vuotiaan miehen hallusta löytyi pieni määrä huumausainetta ja hänelle kirjoitettiin sakko huumausaineen käyttörikoksesta.

 

TAMMELA

Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn ja virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen yksityisasunnossa. Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän miehestä, joka oli sumuttanut toista henkilöä jauhesammuttimella. Poliisi meni paikalle ja mies sumutti myös heitä kohti jauhesammuttimella oviaukosta ja tämän jälkeen alkoi heittämään poliiseja kohti esineitä, kuten lasipurkkeja ja kahvikuppeja. Lopulta mies tuli asunnosta poliisin käytettyä OC-sumutetta asuntoon. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Hätäkeskus ilmoitti epävarmasti liikkuneesta autosta, joka oli lopulta päätynyt ojaan Hykkiläntiellä iltapäivällä kahden aikaan. Poliisipartio puhallutti autoa kuljettaneen kuusikymppisen miehen. Miehen puhalluskoe seulonta-alkometriin oli 4,5promilliea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

RIIHIMÄKI

Poliisimartio mittasi KT54:ltä Riihiviidantielle kääntyneelle moottoripyörälle nopeudeksi 111 km/h kun tieosuudella on 50 km/h nopeusrajoitus. Moottoripyörää kuljettanutta parikymppistä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

 

 

 

 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennerikokset
pahoinpitely
ylinopeus