Mies myi vahvaa amfetamiinia ja otti maksuksi anastettuja työkoneita

9.2.2021 9.18
Uutinen

Helsingin poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi kokonaisuudessa, jossa noin 40-vuotiasta helsinkiläismiestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista, ampuma-aserikoksesta ja ammattimaisesta kätkentärikoksesta.

Poliisi takavarikoi Helsingissä 3,5 kiloa amfetamiinia, josta yksi kilo oli vahvuudeltaan 96 prosenttista. Lopun 2,5 kilon vahvuus vaihteli 40–50 prosentin välillä. Poliisi epäilee, että kaikkiaan pääepäillyllä on ollut hallussaan amfetamiinia noin viisi kiloa.

– Kyse on poikkeuksellisen vahvasta amfetamiinista, jota pääepäilty on levittänyt laajasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Pynnönen.

Poliisi löysi pääepäillyn kolmesta eri varastosta Helsingissä rullakoittain anastettua tavaraa, kuten arvokkaita timanttileikkureita, porakoneita ja sähköpyöriä. Epäilty otti varastettua tavaraa maksuksi välittämästään amfetamiinista, ja varastot oli hankittu varta vasten tämän varastetun tavaran säilyttämistä varten.

Pääepäilty saatiin kiinni syyskuussa 2020, ja hän oli aloittanut huumekaupan saman vuoden helmikuussa.

Kaikkiaan kokonaisuudessa on ollut epäiltyinä 16 henkilöä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna. Heitä epäillään muun muassa huumausaineiden levittämisestä ja huumausainekaupasta saadun käteisen rahan keräämisestä. Tapaus siirtyi syyteharkintaan maanantaina 8. helmikuuta.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen
Helsingin poliisilaitos
rikosasiat