Mies vangittiin epäiltynä viidestä murhan yrityksestä

Julkaisuajankohta 17.2.2023 14.06
Uutinen

Helsingin käräjäoikeus vangitsi perjantaina 17.2. yhden henkilön todennäköisin syin viidestä murhan yrityksestä epäiltynä. Epäillyt murhan yritykset tapahtuivat elokuussa 2021, kun epäillyn kuljettama auto ajautui Vironaltaaseen Kauppatorin edustalla. Helsingin poliisi tutki tapausta tuolloin liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi on aloittanut tapauksesta uuden esitutkinnan.

– Ullanlinnan henkirikostutkinnassa on ilmennyt asioita, joiden perusteella epäilemme, että mereen ajaminen vuonna 2021 on ollut suunniteltu teko. Toistaiseksi emme ota kantaa siihen, millaisia nämä ilmenneet asiat ovat, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen.

Esitutkinnassa asianomistajina ovat kaikki kyydissä olleet matkustajat.

Tapahtuma-aikaan poliisi tutki tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, koska silloisten tietojen valossa tapahtuma näyttäytyi lähinnä onnettomuutena.

Epäillyn henkirikoksen tutkinta jatkuu

Ullanlinnan epäilty henkirikos tapahtui 15.–16. joulukuuta 2022. Henkirikoksen tutkintanimike on muuttunut taposta murhaksi.

– Syynä nimikkeen muuttumiseen ovat seikat, jotka ovat tulleet esiin tutkinnan aikana. Suunnitelmallisuutta tukevat useat erilaiset asiat, sanoo tutkinnanjohtaja Lehtonen.

Poliisille ei ole selvinnyt esitutkinnassa yksittäistä motiivia, joka olisi johtanut henkirikokseen. Epäilty on kertonut poliisille oman versionsa tapahtumien kulusta.

Epäillyn murha syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty. Uusi määräaika on 23. toukokuuta 2023. Murhan yrityksille määrättiin sama syytteen nostamisen määräaika.

Poliisi tiedottaa kokonaisuudesta seuraavan kerran viimeistään, kun esitutkinta on valmis ja tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen