Mies vangittu epäiltynä kahdesta tuhotyöstä Kontiolahdella

2.3.2021 11.29
Uutinen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tänään vanginnut alle 40-vuotiaan kontiolahtelaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta Kontiolahdella tapahtuneesta tuhotyöstä.

Ensimmäinen teoista tapahtui Kontiolahdella Höytiäisentiellä sijaitsevan rivitalo-osakeyhtiön autokatos-/varastorakennuksessa 16.1.2021. Poliisi ja pelastuslaitoksen yksiköt saivat hätäkeskukselta ilmoituksen tulipalosta klo 22.30. Paikalle saapunut poliisipartio totesi, että rivitaloyhtiön pihamaalla paloi L-muotoinen autokatos. Autokatoksen yhteydessä oli myös varasto- ja roskakatostiloja. Rakennus vaurioitui tulipalossa pahoin. Tulipalosta aiheutui vahinkoja myös asuinhuoneistoihin. Teko vaikutti jo alkuvaiheessa tahallaan sytytetyltä. 

Toinen teoista tapahtui toisen Höytiäisentiellä sijaitsevan rivitalo-osakeyhtiön autokatos-/varastotilassa lauantaina 27.2.2021. Poliisi ja pelastuslaitoksen yksiköt saivat hätäkeskukselta ilmoituksen tapahtumasta klo 21.27. Palo oli ensitietojen perusteella ilmeisesti tahallaan sytytetty. Poliisipartion saavuttua tapahtumapaikalle, ilmeni, että jätekatos/varastorakennus oli jo täyden palon vaiheessa. Rakennus vaurioitui pahoin tulipalon seurauksena.

Poliisi otti tekijän kiinni lauantaina

Poliisi otti kiinni alle 40-vuotiaan kontiolahtelaisen miehen tuhotyöstä epäiltynä tapahtumapaikan lähistöltä lauantaina 27.2.2021. Hän on myöntänyt aiheuttaneensa molemmat tulipalot. Esitutkinnan perusteella molemmat tulipalot ovat saaneet alkunsa sekajäteastioista ja niistä aiheutui huomattavia omaisuusvahinkoja.

Poliisi jatkaa tapausten selvittämistä. Syytteet kokonaisuudessa on nostettava 23.7.2021 mennessä. 

Itä-Suomen poliisilaitos Kontiolahti Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
onnettomuudet
rikokset
tuhotyö
tulipalot