Missä ovat Kiukku ja Kaiku?

Julkaisuajankohta 29.4.2022 14.00
Uutinen

Mustalakkiaratti Kiukku ja valkovatsa-aratti Kaiku ovat kateissa.

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii kavallusta, missä papukaijat Kiukku ja Kaiku oli luovutettu Ylä-Kintaudelle koeajaksi. Koeajan aikana kaikki ei kuitenkaan mennyt hyvin, joten papukaijojen oikea omistaja halusi ne palautettavaksi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Poliisi on suorittanut kotietsinnän papukaijojen löytämiseksi. Valitettavasti  papukaijat oli keretty jo luovuttaa seuraavalle henkilölle. 

Kiukka ja Kaiku ovat ns. Cites - eläimiä ja EU-lainsäädäntö sääntelee myös jäsenmaiden välistä ja niiden sisällä käytävää kauppaa. Sääntely koskee siis myös Suomen sisäistä kaupallista toimintaa. Käytännön tasolla sääntely tapahtuu Suomen ympäristökeskuksen SYKEn myöntämien lupien sekä todistusten avulla.

CITES-lainsäädännön lisäksi on noudatettava myös muuta lainsäädäntöä. Eläviä eläimiä ja eläintuotteita kuljettavien on hyvä olla perillä esim. Ruokaviraston vaatimuksista. Elävien nisäkkäiden ja lintujen tuontiin myös EU:n alueelta saatetaan vaatia Suomen riistakeskuksen, Ruokaviraston tai ELY-keskuksen tuontilupa.

Vihjeet Kiukkun ja Kaiun olinpaikasta voi lähettää osoitteeseen [email protected] Huom! Papukaijat ovat saattaneet vaihtaa nimiä, ne voivat olla myös nimillä Sulevi ja Kaarina.

Keski-Suomi Keuruu Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen