MM-rallin osakilpailu sujui kaikin puolin poliisin odotusten mukaisesti

Julkaisuajankohta 6.8.2023 14.33
Uutinen

Poliisi varautui MM-rallin järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon Jyväskylän keskustassa ja Himoksella sekä liikenteenvalvontaan muun muassa reiteillä erikoiskokeille. Poliisi oli myös varautunut erilaisiin mielenilmauksiin, joista osasta oli tehty ilmoitus etukäteen ja osasta ei.

Erikoiskokeiden läheisyydessä ja siirtymillä erikoiskokeelta toiselle liikenne tilapäisesti ruuhkautui. Poliisi valvoi liikenteen sujumista ja suurissa määrin ylilyöntejä ei liikenteessä tänä vuonna todettu, kertoo komisario Teemu Karhunen.

Muutamia mielenilmauksia

Torstaina, perjantaina ja lauantaina Jyväskylässä järjestettiin ralleja vastustavia mielenilmauksia, joista poliisi on jo tiedottanut erikseen. Lauantain mielenilmauksesta oli tehty poliisille ilmoitus aiemmin. Lisäksi Jyväskylässä kiersi niin ikään ilmoituksen tehnyt mielenilmaisija auton ja peräkärryn kanssa esittäen kristillisiä perhearvoja puolustavaa sanomaa. Poliisiin otettiin asiasta yhteyttä, mutta mielenilmauksen sanamuodoissa ei ole rikottu lakia, Karhunen toteaa. Sama taho on osoittanut mieltään muun muassa Tampereella ja muissa kaupungeissa, jossa yhteydessä toiminnan laillisuutta on linjattu aiemmin.

Jyväskylässä juhlintaa vaihtelevasti, Himoksella rauhallista

Rallikansa ja muut tunnelmasta nauttivat ovat perinteisesti juhlineet viikonlopun yöt Jyväskylän keskustassa. Perjantaina poliisilla olikin runsaasti tehtäviä keskusta-alueella, mutta lauantaiyö vastasi tehtävämäärältään normaalia viikonloppua. Yleisöä majoittui tänä vuonna osittain Jämsän Himokselle, mikä saattoi rauhoittaa Jyväskylän juhlintaa.

Jämsään majoittunut ralliyleisö ei työllistänyt poliisia kohtuuttomasti. Poliisin tehtävämäärät rallien aikaan olivat kokonaisuutena arvioiden kohtuulliset suhteessa yleisömäärään. Osaltaan yleisömäärään sekä heidän aktiivisuuteensa vaikuttivat varmaan myös suomalaisten suosikkikuljettajien valitettavat keskeyttämiset perjantain erikoiskokeilla, Karhunen arvioi.

Yleisö lähtee ralleilta pitkin sunnuntaita

Rallien palkintoseremonia päätti tapahtuman sunnuntaina iltapäivällä ja paluuliikenne näkyy ysitiellä iltaan asti. Kun yleisöä on majoittunut myös Jämsään, merkittävä määrä liikennettä lähtee Jämsästä ysitietä sekä Tampereelle että Jyväskylään päin. Samoin Jämsästä lähdetään Padasjoen kautta Lahden suuntaan.  Tämän lisäksi toki Jyväskylästä liikutaan poispäin, joten ruuhkaa tulee olemaan laajalti, Karhunen varoittaa.

Malttia siis liikenteeseen. Varaudu liikenteen ruuhkautumisiin, pidä ruuhkassa riittävä turvaväli ja muista, että jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. Poliisi valvoo edelleen liikenteen sujuvuutta rallien paluuliikenteessä.

Turvallista kotimatkaa!
 

Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta