Mönkijävarkaat Rovaniemen kiusana

Julkaisuajankohta 19.7.2021 12.29
Uutinen

Mönkijävarkaudet ovat nousseet pieneksi ilmiöksi Rovaniemellä kesän aikana. Anastetuilla mönkijöillä on tehty lisää omaisuusrikoksia. Poliisi kehottaa huolehtimaan omaisuuden riittävästä suojaamisesta.

Touko-heinäkuun aikana Rovaniemen alueella on tapahtunut useita mönkijävarkauksia. Mönkijöitä on anastettu lukituista varastoista, parkkihalleista ja pihamailta.  Samassa yhteydessä tekijät ovat anastaneet muutakin omaisuutta ja anastetuilla mönkijöillä on edelleen anastettu lisää omaisuutta, mm. peräkärryjä lasteineen. Poliisi on saanut jäljitettyä omaisuutta ja sitä kautta mönkijöitä ja muuta anastettua omaisuutta on saatu palautettua takaisin alkuperäisille omistajille. Poliisi on myös ottanut kiinni useita henkilöitä tapausten johdosta.


Poliisi jatkaa edelleen tapahtumien tutkintaa mm. epäiltyinä varkauksina. Poliisi kehottaa mönkijöiden omistajia huolehtimaan ajoneuvojen turvallisesta säilytyksestä - erityisesti peräkärryjen päällä sijaitsevat mönkijät ja muut kulkuneuvot ovat omaisuusrikollisille helppo ja haluttu kohde.
 

Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Uutinen