Moottoripyörä ajoi poliisia karkuun huomattavalla ylinopeudella Orimattilassa.

30.4.2021 10.16
Uutinen

Hämeen poliisi suoritti huumausaineiden katuvalvontaa Lahden keskustassa iltapäivällä. Lyhyen ajan sisällä poliisi tapasi 3 henkilöä, joille kirjoitettiin sakko ja kahden tapauksessa kirjattiin rikosilmoitus.

Lahti

70-luvulla syntyneelle miehelle kirjoitettiin sakko huumausaineen käyttörikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta Aleksanterinkadulla, kun miehen hallusta löytyi huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä sekä puukko.

90-luvulla syntynyttä miestä epäillään huumausainerikoksesta Vapaudenkadulla. Poliisipartion suorittamassa turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi epäiltyjä huumausaineita. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

70-luvulla syntynyttä miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta, murtovälineen hallussapidosta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta Aleksanterinkadulla ja hänelle kirjoitettiin asiassa sakko. Miehen hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta, vääntörauta, kulmahiomakone sekä puukko.

70-luvulla syntynyttä miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta Aleksanterinkadulla. Miehen hallusta löytyi teleskooppipatukka sekä vesuri. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

90-luvulla syntyneelle miehelle kirjoitettiin sakko huumausaineen käyttörikoksesta Aleksanterinkadulla. Miehen hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta.

Poliisipartio sai ilmoituksen puukko kädessä kulkevasta miehestä Kärpäsenmäellä aikaisin perjantaiaamuna. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan 80-luvulla syntyneen miehen Petsamonkadulla. Miehellä oli kädessään puukko ja taskusta löytyi vasara, ruuvimeisseleitä, rautasahanterä ja rautalankaa. Miestä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja murtovälineen hallussapidosta. Miehellä on taustallaan 34 omaisuusrikosta vuoden sisällä. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Poliisipartio sai tehtävän henkilöauton ulosajosta Ruuhijärventiellä. Jälkien perusteella auto oli ajanut Ruuhijärventietä kohti Nastolaa. Hevossuontien risteyksen jälkeen tien oikealla puolella on kallio, johon jäljistä päätellen auto oli osunut ja tämän jälkeen pyörinyt tien vasemmalle puolelle perä edellä ojaan. Kuljettaja oli lentänyt ulos autosta ojaan. Kuljettaja oli puhaltanut alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja loukkaantui ja hänet vietiin sairaalaan. Auton kuljettaja oli 17-vuotias ja hänellä oli vaadittava ajo-oikeus henkilöauton kuljettamiseen.

Orimattila

Poliisipartio havaitsi Orimattilan keskustassa pyörätiellä ajavan moottoripyörän. Partion oli tarkoitus käydä huomauttamassa kuljettajaa asiasta, mutta moottoripyöräilijä lähtikin pakenemaan. Moottoripyörä ajoi Erkontietä kohti Orimattilan keskustaan. Erkontieltä moottoripyörä kääntyi Artjärventielle käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Artjärventiellä on 50km/h nopeusrajoitus ja moottoripyörä käytti 130-140 km/h nopeuksia. Artjärventieltä moottoripyörä kääntyi Koskustentielle käyttäen liikenteenjakajan väärää puolta. Koskustentiellä moottoripyörä ajoi edelleen huomattavaa ylinopeutta, mutta partio alkoi saavuttaa sitä ja hetken kuluttua moottoripyörä pysähtyi lopulta. Ilmeni, että moottoripyörä on liikenteestä poistettu eikä siinä ollut rekisterikilpeä. Ilmeni, että moottoripyörän kuljettaja oli alaikäinen eikä hänellä ollut vaadittavaa ajo-oikeutta moottoripyörän kuljettamiseen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennerikkomuksesta.

Heinola

Poliisi pysäytti 90-luvulla syntyneen miehen kuljettaman auton Kirkkokadulla. Ilmeni, että autoa kuljettanut mies on päihtynyt. Hän puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,23 mg/l. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hämeenlinna

90-luvulla syntynyttä miestä epäillään näpistyksestä K-Citymarket Hämeensaaressa, mistä mies piilotti MSM-pussin takkinsa sisään ja poistui maksamatta tuotetta. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus, koska mies oli syyllistynyt vuoden sisällä näpistys/varkausrikoksiin jo 32 kertaa aikaisemmin.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikennerikokset
ylinopeus