Moottoripyöräilijä pakeni poliisia Jämsässä

13.4.2021 14.07
Uutinen

Kevään edetessä myös kaksipyöräisiä ajoneuvoja alkaa näkyä liikenteessä enemmän. Poliisi muistuttaa kuljettajia liikennesääntöjen noudattamisesta ja ylinopeuden vaaroista liikenteessä. Törkeistä ylinopeuksista tulee kuukausien, yli vuodenkin ajokielto.

Päihtynyt ajo-oikeudeton kuljettaja Nokialla ja päihtynyt skootterikuski Kinnulassa

Poliisi sai 9.4.2021 noin kello 01.00 aikaan tehtävän Nokialle, jossa ajoneuvo oli ajanut lasten leikkikentälle ja jäänyt sinne. Sairaankuljettajien saapuessa paikalle kuljettaja oli sammuneena kuljettajan paikalla. Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Poliisi sai 10.4. noin kello 16.00 Hätäkeskukselta tiedon skootterilla kaatuneesta kuljettajasta Kinnulassa. Paikan päällä selvisi, että kuljettaja oli kaatunut skootterin naapurin pihatiellä ja ollut tajuttomana hetken aikaa. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.  

Päihtynyt kuljettaja ajoi penkkaan ja seilasi tiellä Lempäälässä

Poliisille tuli 9.4. noin kello 23.45 Hätäkeskuksen kautta tieto, että Lempäälässä ajoneuvo on ajanut penkkaan ja ajoneuvon ulkopuolella on päihtyneeltä vaikuttaneita henkilöitä. Hetken päästä Hätäkeskus ilmoitti poliisille, että ajoneuvo on lähtenyt paikalta Hauralan suuntaan. Poliisipartion saapuessa alueelle vastaan oli ajanut tuntomerkkeihin sopiva ajoneuvo, joka seilasi tiellä. Poliisipartio pysäytti ajoneuvon, jonka kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta.

Rekisteritietojen mukaan ajoneuvossa oli kaksi istumapaikkaa. Henkilöauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme henkilöä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Kuljettajalla oli voimassa oleva etsintäkuulutus ja hänet toimitettiin Tampereen poliisiasemalle. Kyydissä olevaa matkustajaa epäillään syyllistyneen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.  

Moottoripyörän kuljettaja pakeni poliisia Jämsässä

Poliisipartiota vastaan 9-tiellä Jämsässä ajoi 11.4. noin kello 21.30 moottoripyörä ylinopeutta. Poliisipartio lähti tavoittamaan moottoripyörää 9-tiellä moottoripyörän ohittaessa edellä ajavia ajoneuvoja ylittäen toistuvasti keltaisen sulkuviivan.  Poliisipartio yritti tavoittaa moottoripyörää hälytyslaitteet kytkettyinä moottoripyörän kiihdyttäessä nopeuttaan entisestään. 

Patalahden alueella Jämsässä moottoripyörä ohitti hälytyslaitteet päällä ajaneen poliisiauton, jolloin poliisi oli nähnyt moottoripyörän rekisteritunnuksen. Partio seurasi moottoripyörää noin 200km/h, mutta moottoripyörä pääsi pakenemaan. Viimeinen havainto moottoripyörästä oli, kun se ajoi Jämsänkosken suuntaan. Moottoripyörä löytyi myöhemmin Jämsänkosken alueelta. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikenne
liikennevalvonta
rikokset