Moottoripyöräilijä pakeni poliisia Lahdessa

Julkaisuajankohta 5.5.2024 8.45
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vilkas vuorokausi. Poliisilla oli tehtäviä yhteensä 316 kappaletta ja poliisi otti säilöön päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen vuoksi 8 henkilöä.

Lahdessa lauantai-iltana klo 20 aikaan Kärpäsenkadulla partio kääntyi vastaan tulleen moottoripyörän perään ja kytki pysäytysvalon päälle. Moottoripyörä kääntyi Okeroistentielle ja pakeni poliisia. Pakenevan seurantaa kesti alle 10 minuuttia Sopenkorven alueella päättyen moottoripyörän kaatumiseen. Moottoripyörää kuljetti poliisin entuudestaan tuntema noin 40-vuotias mies. Mies kieltäytyi huumepikatestistä. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Pakenevan seurannan aikana moottoripyörän nopeus oli pahimmillaan arviolta 140 km/h taajama-alueella. Sivulliset tai epäilty eivät loukkaantuneet ja moottoripyörälle tuli lieviä vaurioita. Mies otettiin kiinni.

Lahdessa lauantaiaamuna puoli kymmenen aikaan tiellä nro 24 poliisin puhallusratsiaan ajoi henkilöautolla noin 20-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin lukeman 0.54 mg/l ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

 Lauantaina klo 15 aikaan Hätäkeskus antoi poliisille tehtävän Lopelle Rengontielle, jossa auto on ajanut ulos tieltä. Tapahtumapaikalla oli pakettiauto ojaan ajettuna ja kuljettajaksi osoittautunut noin 70-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin lukeman 1.24 promillea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Mies ei loukkaantunut ja pakettiautossa oli lievät peltivauriot.

Lauantai-iltana klo 19 aikaan Valtatie 4:llä partio mittasi Heinolan suunnasta tulleelle moottoripyörälle nopeudeksi 181 km/h rajoituksen ollessa 120 km/h. Moottoripyörä pysäytettiin ja sitä kuljetti noin 40-vuotias mies. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hämeen poliisilaitos Lahti Liikenne Loppi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta