Moottoripyörällä poliisia pakoon Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 11.5.2022 11.34
Uutinen

Hämeessä poliisipartioita työllistivät huumeisiin ja liikenteeseen liittyneet tehtävät. Hälytystehtäviä oli vuorokauden aikana hieman yli 180 kappaletta.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio oli pysähtyneenä liikennevaloihin tiistai-iltana Hämeenlinnan keskustassa, kun se havaitsi risteykseen tulevan moottoripyörän huomattavalla ylinopeudella keula ylhäällä. Partio lähti hälytysvalot ja- äänet sekä pysäytysvalo päällä moottoripyörän perään.
Moottoripyörän kuljettaja havaitsi poliisipartion ja hän lähti kiihdyttämään voimakkaasti vauhtiaan. Moottoripyörä pujotteli autojen välissä kaistoja vaihdellen huomattavalla ylinopeudella. Moottoripyörän nopeus oli yli 100 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h.
Pakomatkan aikana moottoripyöräilijä käytti vastaantulevien ajokaistoja, kevyenliikenteenväyliä sekä viheralueita ja piha-alueita. Tapahtuma-aikaan muu liikenne oli vilkasta, joten poliisipartio luopui takaa-ajosta.
Paennut moottoripyörä ja sen kuljettaja oli tunnistettavissa. Partio tapasi paenneen nuorukaisen myöhemmin. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HÄMEENLINNA. Nuori nainen vastusti poliisipartiota tiistai-iltana Hämeenlinnan keskustassa ja poliisilaitoksen tiloissa. Partio oli kuljettamassa naista poliisiautoon, kun hän vastusti kiinniottoa vastaan haraamalla. Hän yritti rimpuilla itseään irti partion otteesta kuljetuksen aikana. Rimpuilu jatkui myös poliisiasemalla putkaan laitettaessa.
Partio kirjoitti naiselle sakkovaatimuksen virkamiehen vastustamisesta.

JANAKKALA. Keski-ikäinen myymälävaras ruokaili kesken kauppareissun tiistaiaamuna kauppaliikkeessä Harvialantiellä. Mies oli syönyt proteiinituotteita kaupan sisällä ja hän oli kerännyt muovikassiin tuotteita noin 18 euron arvosta. Mies ohitti kassalinjan maksamatta tuotteita. Vartijat ottivat miehen kiinni ja hänen hallusta löytyi anastetun omaisuuden lisäksi teräase.
Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

HUMPPILA. Poliisipartiot olivat suorittamassa ajotapavalvontaa tiistaina iltapäivällä valtatiellä 2. Partiot pysäyttivät henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljetti ajo-oikeudeton kolmekymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen. Näiden lisäksi miehellä oli kolme etsintäkuulutusta, joiden perusteella hänet haastettiin oikeudenistuntoon.

FORSSA. Poliisipartio kirjoitti nuorelle miehelle sakkovaatimuksen huumausaineen käyttörikoksesta tiistaina puolenpäivän aikoihin. Hänen hallusta löytyi huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita.

RIIHIMÄKI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän asema-aukiolle tiistai-iltana. Partio tapasi tapahtumapaikalta pahoinpitelyn uhrin. Hän kertoi, että häntä oli lyöty useita kertoja ylävartaloon.
Pahoinpitelijä oli ehtinyt poistua paikalta, mutta hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

RIIHIMÄKI. Keski-ikää lähestyvän naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta myöhään tiistai-iltana. Nainen on ajokiellossa ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio kirjoitti varhain keskiviikkoaamuna nelikymppiselle miehelle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.  Mies oli ajanut kantatietä 54, kun poliisipartio pysäytti hänet. Mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Tulos oli 0,27 mg/l.
Kuljettajalla ei ole ollut koskaan ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen.

LAHTI. Parikymppinen mies jäi kiinni myymälävarkaudesta tiistai-iltana Lahden keskustan marketissa. Hän oli laittanut kaupan sisällä reppuunsa tuotteita noin kymmen euron arvosta ja poistui kassalinjan ohi maksamatta tuotteita. Vartijat ottivat näpistelijän kiinni.
Nuorella miehellä on useita aiempia näpistyksiä vuoden sisällä, joten tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus näpistyksestä. Lisäksi miehen repusta löytyi useamman erimerkkisen ajoneuvon avaimia. Näiden osalta kirjattiin rikosilmoitus varkaudesta.

HEINOLA. Kolmekymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta tiistai-iltana Lahdentiellä. Kyseinen autoilu oli miehen seitsemäs kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta kerta vuoden sisällä. 
Miehen kuljettama auto oli liikenteestä poistettu, joten autosta poistettiin rekisterikilvet.


 

Forssa Heinola Humppila Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta