Mopoilun tehovalvontaviikonloppu Kaakkois-Suomessa

Julkaisuajankohta 28.5.2024 9.38
Uutinen

Poliisin viime viikonlopun tehovalvontajakson kohteena olivat erityisesti mopot ja niiden kuljettajien toiminta liikenteessä. Tältä valvontaviikonloppu näytti Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Poliisi valvoi tehostetusti mopoja, moottoripyöriä ja kevyitä nelipyöräisiä ajoneuvoja viime viikonloppuna 24.-26.5.2024. Poliisi tarkisti yli 130 mopoa ja 9 moottoripyörää sekä muun muassa henkilöautoja ja traktoreita. Tehovalvonnalla poliisi valvoi mm. kuljettajien kypärän käyttöä, ajokuntoa, ajo-oikeuksia ja liikennesääntöjen noudattamista. 

Tehovalvontajakson aikana Kaakkois-Suomen poliisi määräsi sakkoja muun muassa kulkuneuvojen virittämisestä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi epäilee kahta kuljettajaa rattijuopumuksesta.  

Viritetty mopo voi olla hengenvaarallinen

Mopojen osalta sakkoja määrättiin eniten mopoihin tehdyistä rakennemuutoksista, eli mopojen virittämisestä. Poliisi määräsi viisi sakkoa mopoista, joita oli viritetty niin, että mopon ajoneuvo-luokka oli muuttunut muutosten myötä. Muista, tätä vähäisemmistä rakennemuutoksista poliisi määräsi 19 sakkoa. 

Poliisi muistuttaa, ettei mopon rakenteen muuttaminen, eli virittäminen ole laillista. Viritetyllä mopolla ajaminen on aina vaaraksi niin mopon kuljettajalle kuin muille tienkäyttäjille. 

Liikennesäännöt unohtuivat monelta kuljettajalta

Poliisi puuttui tehovalvontajakson aikana myös useisiin muihin rikkeisiin. 
Kahdelta kuskilta puuttui kypärä päästä ja 14 muuta kuljettajaa syyllistyi muiden liikennesääntöjen rikkomiseen. 11 kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Ilman riittävää ajo-oikeutta oli liikkeellä 14 kuljettajaa.

Poliisi muistuttaa, että liikennesäännöt ovat olemassa sitä varten, että liikenteessä on meistä jokaisen turvallista kulkea. Liikenteessä pitää käyttää asianmukaisia suojavälineitä, kuten kypärää. Hurjastelun ja huolimattoman ajamisen seuraukset voivat olla todella vakavat. 
 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Uutinen