Morsiuspukuun puettua mallinukkea kantanut mies pinkaisi poliisia karkuun yöllä Lahden keskustassa

Julkaisuajankohta 30.7.2022 11.04
Uutinen

Miehen epäillään anastaneen Lahden keskustassa sijaitsevasta liikkeestä morsiuspukuun puetun mallinuken. Lahdessa ja Forssassa selvitettiin liikenneonnettomuuksia, joissa molemmissa oli toisena osallisena sähköpotkulauta. Lisäksi liikenteestä tavattiin päihtyneitä kuljettajia.

LAHTI:

Poliisi sai perjantain ja lauantain välisenä yönä ilmoituksen henkilöauton ja sähköpotkulaudan välisestä liikenneonnettomuudesta Niemenkadulla. Paikalla selvisi, että henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt liikkeelle linja-autopysäkiltä ja tehnyt U-käännöksen. Kesken käännöksen sähköpotkulauta oli törmännyt auton kylkeen. Sähköpotkulaudalla liikkunut päihtynyt mies toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon. Törmäykseen johtaneita syitä tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, lisäksi potkulaudan kuljettajaa epäillään liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla.

Poliisipartio havaitsi lauantaina aamuyöllä Lahden keskustassa miehen, joka kantoi mukanaan mallinukkea. Havaittuaan poliisin mies kuitenkin hylkäsi kantamansa nuken ja pinkaisi juoksuun. Poliisi tavoitti miehen kuitenkin lyhyen juoksukilpailun jälkeen. Miehen tavoittamisen jälkeen selvisi, että miehen maahan hylkäämä mallinukke oli puettu morsiuspukuun. Mies oli haluton selvittämään asiaa, mutta myöhemmin selvisi, että lähellä sijaitsevan morsiuspukuliikkeen ikkuna oli rikottu. Kiinniotettua, hieman yli 20-vuotiasta, miestä epäillään varkaudesta.

HOLLOLA:

Liikenteenvalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti perjantaina puolenpäivän aikaan Sairakkalassa henkilöauton, jonka katsastus oli suorittamatta. Auton kuljettajaksi osoittautui noin 40-vuotias mies, jolla ei ollut auton kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen epäillään käyttäneen muita huumaavia aineita. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

HÄMEENLINNA:

Poliisipartio havaitsi lauantaina aamuyön tunteina Valtatiellä 10 ylinopeutta etenevän pienkuorma-auton, jonka nopeudeksi mitattiin 86 km/h nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h. Partio kääntyi auton perään ja havaitsi sen etenemisen olevan erittäin epävarmaa. Pysäytetyn auton kuljettajaksi osoittautui hieman yli 30-vuotias mies, joka puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

FORSSA:

Poliisi sai perjantain ja lauantain välisenä yönä ilmoituksen keskustassa tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa sähköpotkulaudalla liikkunut mies oli törmännyt sillä pysäköidyn auton perään. Paikalla selvisi, että hieman alle 30-vuotias päihtynyt mies oli kuljettanut sähköpotkulautaa toinen henkilö kyydissään ja törmännyt sillä pysäköidyn henkilöauton perään. Molemmat selvisivät törmäyksestä ilman vakavia vammoja. Sähköpotkulautaa kuljettaneelle miehelle kirjattiin sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla.

TAMMELA:

Poliisi sai perjantai-iltana ilmoituksen Valtatiellä 10 etenevästä henkilöautosta, jonka kuljettaja oli vaikuttanut nauttivan olutta ajaessaan. Partio tavoitti auton ja sen kuljettajaksi osoittautui parikymppinen mies, jolla ei ole ollut auton kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia. Mies puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat, minkä myös hänelle suoritettu tarkkuusalkometrikoe vahvisti. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta