Motocross-moottoripyörä takavarikkoon Oulussa

24.9.2021 11.03
Uutinen

Oulun poliisilaitos on saanut kesän aikana useita ilmoituksia sekä valvontapyyntöjä erityisesti Ritaharjun ja Kuivasrannan alueella vaarallisesti ajaneesta motocross-moottoripyörästä.

Poliisilaitoksen liikenneyksikön poliisipartiot olivat eilen suorittamassa liikenteen valvontaa alueella ja poliisi kiinnitti huomiota Ritaharjun koululta lähteneeseen valottomaan morocrossipyörään. Motocrossipyörä oli heti liikkeelle lähdettyään kiihdyttänyt voimakkaasti pyörätiellä.

Poliisin moottoripyörä oli lähtenyt seuraamaan koululta lähtenyttä motocrossipyörää ja antanut sille pysähtymismerkin. Tuossa vaiheessa motocrossipyörä oli kiihdyttänyt edelleen ja aloittanut pakenemisen poliisin pysähtymismerkistä huolimatta. Poliisin tehtävä liikennettä vaarantaneesta ajoneuvosta muuttui pakenevan seuraamistehtäväksi. Pakenevan seuraaminen on poliisille joka kerta riskejä sisältävä poliisitehtävä mutta silti suurimpaan vaaraan itsensä asettavat kovaa vauhtia ajavat liikennepakenijat. Erityisesti pakenija asettaa suurimpaan vaaraan muut ihmiset.

Motorcross-moottoripyörän kuljettaja oli ajanut Ritaharjun ja Kuivasrannan alueella useammassa paikassa 100 km/h vauhtia sekä ajanut päiväkodin alueella, kuntopolulla ja pyörätiellä. Rikosta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Lisäksi kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja motocross-moottoripyörä otettiin poliisille takavarikkoon. 

Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Uutinen fi
Oulun poliisilaitos
liikenne
moottoripyörät
valvonta
ylinopeus