Muutamia kuljettajia määrättiin ajokieltoihin Forssan seudulla

Julkaisuajankohta 15.5.2022 8.48
Uutinen

Hämeessä poliisipartioita työllistivät liikenneaiheiset tehtävät. Kanta-Hämeen puolella oli satoja autoja kerännyt cruising-tapahtuma. Partiot kirjasivat kaksi rikosilmoista ja toistakymmentä sakkoa ylinopeuksista tapahtuman aikana.

JOKIOINEN. Poliisipartio mittasi ajonopeuksia lauantai-iltana valtatiellä 2 varalaskupaikalla liittyen cruising-tapahtumaa. Partio havaitsi Porin suunnasta tulevan kovalla nopeudella henkilöauton, joka ohitti kahta edellä ajanutta henkilöautoa.
Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 187 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Autoa kuljettanut nuori mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

JOKIOINEN. Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto huomattavalla ylinopeudella myöhään lauantai-iltana valtatiellä 2 Latovainiossa. Partio mittasi auton nopeudeksi ohitustilanteessa 163 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.
Autoa kuljettaneen nuoren naisen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

FORSSA. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sunnuntain vastaisena yönä hieman ennen kello kolmea valtatiellä 2.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että nuori mies oli ajanut valtatie 10 liittymästä valtatielle 2 etelän suuntaan. Mies oli ajanut hiljaisella nopeudella, auto oli seilannut ajokaistallaan ja ajautuen vastaantulevien kaistan yli pientareelle törmäten valaisinpylvääseen.
Kuljettaja oli päihtynyt, mutta puhalluskoe oli negatiivinen alkoholin osalta. Huumepikatesti oli puolestaan positiivinen. Miehen kuljettamaan ei tullut merkittäviä vaurioita, mutta valaisinpylväs oli kaatunut törmäyksessä.

FORSSA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantaina hieman ennen puoltayötä Keitaankadulle. Ilmoituksen mukaan järjestyksenvalvojat olivat ottaneet miehen kiinni lievästä petoksesta.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että mies oli palauttanut useita kymmeniä tölkkejä palautusautomaattiin. Mies oli liimannut tölkkeihin väärennettyjä tarroja. Niistä saatu rahamäärä olisi ollut noin 15 euroa, mikäli mies olisi palauttanut kuitin kassalle. Järjestyksenvalvojat kertoivat miehen syöneen palautuskuitin hänen havaitessaan vartijat.
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus lievästä petoksesta ja väärennyksestä.

LAHTI. Poliisipartio pysäytti henkilön auton tarkastusta varten myöhään lauantai-iltana Lahden Liipolassa. Autoa kuljetti erittäin päihtynyt keski-ikäinen mies. Hän puhalsi kuitenkin seulonta-alkometriin nollatuloksen eikä hän suostunut huumepikatestiin. Mies käytettiin verikokeessa mahdollisten veressä olevien päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä rattijuopumuksena.

LAHTI. Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen lauantai-iltana Lahden Möysässä. Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman, koska auto oli liikenteestä poistettu. 
Autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Autosta poistetiin rekisterikilvet.

HOLLOLA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantaina iltapäivällä Kirkkotielle, missä oli tapahtunut kolmen auton kolari. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että mies oli ajanut henkilöautolla Kirkkotietä. Hänen edellään oli ajanut kaksi henkilöautoa, joista ensimmäinen oli kääntymässä pihaliittymään. Kolmantena autojonossa ollut mies ei saanut autoaan pysähtymään vaan törmäsi edellä ajaneen henkilöauton perään, joka oli törmäyksen voimasta osunut pihaan kääntymässä olleen auton takaosaan.
Autojonossa kolmantena olleen henkilöauton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,52 mg/l. Lisäksi hänen ajo-oikeutensa oli vanhentunut.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
 

Forssa Hollola Hämeen poliisilaitos Jokioinen Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta