Muutamia omaisuusrikoksia Hämeessä

Julkaisuajankohta 27.9.2023 9.57
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat hieman alle 170 tehtävää vuorokauden aikana. Sisällöltään tehtävät olivat liikenne- ja omaisuusrikos painotteisia.

LAHTI. Hätäkeskus antoi poliisipartioille tehtävän tiistaiaamuna nelostielle. Ilmoituksen mukaan henkilöauto lähti Renkomäen liittymästä pohjoisen suuntaan vastaantulevien ajokaistaa pitkin. Autosta tuli useita ilmoituksia hätäkeskukseen.
Ilmoituksien mukaan auto oli noussut Mäkelä-Kumia liittymästä pois moottoritieltä. Poliisi epäilee autoa kuljettanutta keski-ikäistä miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

LAHTI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän tiistaina aamupäivällä Nastola Uuteenkylään. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt jalankulkijaan suojatiellä.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että kuusikymppinen nainen oli ajanut henkilöautolla Hedelmätietä Rakokiven suunnasta. Nainen ei ollut havainnut suojatiellä kävellyt jalankulkijaa. Nainen osui hiljaisella nopeudella jalankulkijaan, joka oli kaatunut maahan törmäyksen voimasta. Jalankulkija vietiin sairaalaan tutkimuksiin.
Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LAHTI. Kauppaliikkeen vartijat ottivat kiinni nelikymppisen miehen myymälävarkaan tiistaina iltapäivällä. Mies oli kerännyt tuotteita haltuunsa noin 640 euron arvosta eikä hän maksanut niitä kassalla. Hän oli maksanut yhden tuotteen kassalla.
Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

LAHTI. Parikymppinen mies kuljetti henkilöauton ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkona aamuneljän aikoihin Lahden Mukkulassa.
Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Mies vaikutti uneliaalta ja sekavalta, joten hänelle tehtiin huumepikatesti. Testi oli positiivinen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, humausaineen käyttörikokseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
Autossa oli myös sen omistaja, parikymppinen mies. Hänen epäillään syyllistyneen ajokorttirikkomukseen, koska oli luovuttanut auton ajo-oikeudettoman kuljetettavaksi. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, kun autosta löytyi huumausaineita edellä mainitun rikosnimikkeen verran.

HEINOLA. Nelikymppinen mies ajautui kuljettamallaan henkilöautolla ulos tieltä myöhään tiistai-iltana Heinolan Sinilähteen kaupunginosassa.
Poliisipartio sai selville tapahtumapaikalla, että mies oli ajanut henkilöautolla Karjalankatu etelän suuntaan. Puistotien risteyksen jälkeen mies oli ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvassa kulkusuunnassaan oikealle ojaan. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän tiistai-iltana Hämeenlinnan keskustaan. Ilmoituksen mukaan asianomistajalta oli anastettu sähköpotkulauta.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että asianomistajalta oli varastettu sähköpotkulauta hänen ollessa asioimassa ravintolassa. Potkulaudan oli anastanut nainen ja hänen mukana oli ollut kaksi miestä. Partio ei etsinnöistä huolimatta tavoittanut tunnistamaansa tekijää.
Hieman puolenyön jälkeen partio sai tehtävän kerrostaloasuntoon häiritsevän metelin vuoksi. Asunnosta tavattiin muutamaa tuntia aikaisemmin potkulaudan anastanut parikymppinen nainen. Myös potkulauta oli asunnossa.
Nainen otetiin kiinni epäiltynä varkauteen.

HATTULA. Poliisipartio päätti pysäyttää sitä vastaan tulleen henkilöauton tarkastusta varten keskiviikkoyönä hieman ennen kello kahta Pälkäneentiellä. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Kokeen tulos oli 0.59 mg/l.
Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja ajoneuvoverorikkomukseen. Hänen käyttämänsä auton ajoneuvovero oli erääntynyt 2021 ja auto oli määrätty ajokieltoon 2020 katsastamattomuuden vuoksi.

Hattula Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta