Myymälävarkaalla oli teräase ja huumeita hallussaan kauppakeskuksessa Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 23.3.2023 9.03
Uutinen

Myymälävarkaalla oli hallussaan huumausaineita ja teräase kauppakeskuksessa. Muutama rattijuoppo jäi kiinni ja polkupyörävaraskin otettiin kiinni epäiltynä varkausrikokseen. Tehtävämäärällisesti kulunut vuorokausi oli varsin rauhallinen Hämeessä. Tehtäviä oli hieman yli 150.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän keskiviikkona aamupäivällä kauppakeskukseen Hämeenlinnan keskustassa. Ilmoituksen mukaan mies oli poistunut kaupasta maksamatta tuotteita.
Vartija oli ottanut kiinni keski-ikäisen miehen, joka oli laittanut taskuunsa television taustavalon poistuen kaupasta maksamatta tuotetta. Vartija oli löytänyt miehen hallusta turvallisuustarkastuksessa varastetun omaisuuden lisäksi huumausaineita sekä teräaseen.
Mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen, näpistykseen sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskukseen ilmoitettiin epäillystä rattijuoposta keskiviikkona iltapäivällä. Ilmoituksen mukaan rattijuoppo oli lähtenyt ajamaan päihtyneenä ravintolan edustalta. Poliisipartiot lähtivät tavoittelemaan ilmoitettua autoa. 
Hetken päästä ensimmäisestä ilmoituksesta, hätäkeskukseen tuli uusi ilmoitus samaisesta autosta. Uuden ilmoituksen mukaan autolla oli törmätty Hämeenlinnan keskustassa matkailuautoon ja törmääjä oli jatkanut matkaa.
Poliisipartio havaitsi ilmoitetun auton tulevan pysäköintialueelta Arvo Kariston kadulle. Partio pysäytti henkilöauton, jota kuljetti parikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Kokeen tulos oli 0.77 mg/l.
Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen. Lisäksi miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HÄMEENLINNA. Nelikymppinen mies oli myymälävarkaissa keskiviikkona iltapäivällä kauppaliikkeessä Tiiriössä. Mies oli laittanut myymälässä kassiinsa videopelejä, ohjaimen sekä kuulokkeet. Hän oli leikannut tuotteista hälyttimet pois, minkä jälkeen mies oli yrittänyt poistua liikkeestä hätäpoistumistien kautta.
Vartija otti miehen kiinni ja hänen hallusta löytyi puukko sekä noin 200 euron arvoista liikkeestä anastettuja tuotteita. Miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

HÄMEENLINNA. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen virkamiehen vastustamiseen keskiviikkoiltana Hämeenlinnan poliisiasemalla. Hän uhkasi käyttää väkivaltaa pakottaakseen virkamiehen jättämään tekemättä julkisen vallan käyttöä sisältävän virkatoimen.
Mies uhkasi säilöönpanotarkastuksen yhteydessä poliisia ja vartijaa, että heille käy huonosti, alkaen samalla harata jaloilla vastaan yrittäen estää putkaan laittoa. Mies otettiin hallintaotteeseen ja vietiin säilytystilaan.
Hänelle kirjoitettiin sakkovaatimus tapahtuneesta.

HEINOLA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus liikenneonnettomuudesta keskiviikkona aamupäivällä vitostiellä Lusin suoralla. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että ajo-oikeudeton kolmekymppinen mies ajoi henkilöautolla vitostietä Kuortista Heinolan suuntaan. Mies oli kertomansa mukaan joutunut vesiliirtoon, pyörähtäen renkaillaan ympäri tien keskipenkkaan ja sieltä edelleen kulkusuunnassaan oikealle tiensivuun. Auto vaurioitui törmäyksessä.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen useammalle huumausaineelle. Miehelle ei ole ajo-oikeutta ja hänellä on kolme aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Mies käytettiin verikokeissa, minkä jälkeen hänet kuulusteltiin epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Poliisipartio tapasi miehen polkupyörineen keskiviikkona Lahden keskustassa. Partio epäili miehen anastaneen noin 1000 euron arvoisen polkupyörän. Hänet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

LAHTI. Nelikymppinen nainen oli häiriöksi hampurilaisravintolassa keskiviikkoiltana Lahden Launeella. Poliisipartio tapasi kyseisen naisen ja hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksessa huumausaineita käyttörikoksen verran.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä nainen yritti piilotella huumausaineita nyrkissään eikä hän suostunut avaamaan nyrkkiään. Hän tarttui myös kiinni poliisin käteen tilanteessa. Poliisi käski useaan kertaan luovuttamaan kädessä olevan esineen poliisille. Hänen nyrkki jouduttiin avaamaan poliisin toimesta, jotta kädessä oleva esine saatiin poliisin haltuun.
Poliisipartio kirjoitti naiselle sakkovaatimuksen huumausaineen käyttörikoksesta sekä haitanteosta virkamiehelle.
 

Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta