Näin sujui Imatranajo-viikonloppu poliisin näkökulmasta

Julkaisuajankohta 8.7.2024 13.54
Uutinen

Poliisitehtävien osalta vilkkain päivä oli lauantaina.

Poliisi valvoi tehostetusti liikenteessä ja kaupungilla Imatralla, kun kaupungissa järjestettiin Imatranajo-moottoriurheilutapahtuma. 

Liikenteen tapahtumia

Poliisi valvoi tapahtuman aikana tehostetusti liikenteessä Imatralla ja lähialueilla. Valvonnan kohteena oli erityisesti kuljettajien ajokunto ja ajonopeudet. Loppuviikon aikana poliisi määräsi sakkoja mm. ylinopeudesta ja kortitta ajosta. Poliisi määräsi kuljettajille myös liikennevirhemaksuja. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen komisario Kalle Heijari kertoo, että määrättyjen sakkojen ja liikennevirhemaksujen määrä ei poikkea merkittävästi tavallisen viikonlopun luvuista.

Yhtä henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kahta epäillään rattijuopumuksesta. Perjantaina mopolle ylinopeutta ajanut kuljettaja ajoi poliisia pakoon Kuutostiellä. Poliisi epäilee mopon kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lauantai oli poliisille viikonlopun vilkkain päivä Imatralla

Torstai-ilta oli Imatralla suhteellisen rauhallinen ja poliisitehtäviä oli melko tavanomainen määrä. Perjantai oli poliisin näkökulmasta jo hieman vilkkaampi ja erilaisia häiriökäyttäytymiseen ja päihtyneisiin henkilöihin liittyviä tehtäviä oli torstaita enemmän. Kaikki tällaiset tehtävät eivät liittyneet Imatranajoon, vaan ne ovat melko tavanomaisia viikonlopun työtehtäviä poliisille. 

Lauantai oli Imatralla vilkkain tapahtumapäivä poliisin näkökulmasta. Imatralla oli lauantaina kaikista Kaakkois-Suomen kaupungeista eniten poliisitehtäviä. 
-Lauantai oli muita päiviä huomattavasti vilkkaampi meidän näkökulmastamme. Saimme melko paljon ilmoituksia tappeluista ja niihin puutuimme useita kertoja illan ja yön aikana. Myös muita häiriöitä oli tavallista lauantaita enemmän, komisario Kalle Heijari kertoo.

Sunnuntai oli jälleen rauhallinen päivä poliisitehtävien osalta.

Onnettomuuksia kilparadalla perjantaina ja lauantaina

Poliisi sai sekä perjantaina että lauantaina ilmoituksen onnettomuudesta Imatranajon kilparadalla. Kaakkois-Suomen poliisilaitos ei tutki kumpaakaan tapausta tällä hetkellä aktiivisesti. Poliisi on avannut kummastakin onnettomuudesta tutkintailmoituksen ja kerää tapahtumaan liittyvää aineistoa poliisitutkintaan siltä varalta, että jokin tämän hetkisessä tilanteessa muuttuu. 

-Lähtökohtaisesti meillä ei ole syytä aloittaa tutkintaa kummastakaan onnettomuudesta, koska kukaan ei ole kuollut eikä tämänhetkisten tietojen perusteella ole syytä epäillä rikosta. Onnettomuuden syyn tutkinta on nyt tapahtumajärjestäjän vastuulla ja me alamme tutkia tapahtuneita onnettomuuksia, jos jokin tämänhetkisessä tilanteessa muuttuu, sanoo rikoskomisario Matti Raivikko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta.

Sunnuntain osalta poliisille ei ole ilmoitettu onnettomuuksista tapahtumassa.

Etelä-Karjala Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Poliisin ennalta estävä toiminta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta