Nainen pakotettiin autoon ja nuoret ryöstelivät muita alaikäisiä

Julkaisuajankohta 3.10.2023 14.24
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisin viikkotiedotteessa tällä viikolla kerromme epäillystä törkeästä vapaudenriistosta Espoossa. Lisäksi tuomme esiin Espoosta ja Kirkkonummelta kaksi tapausta, joissa alaikäiset ryöstivät vaatekappaleita ja rahaa.

Kolmea epäillään törkeästä vapaudenriistosta

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän Espooseen aamuyöllä 1.10. Ilmoituksen mukaan kolme henkilöä pakottaa naista autoon ja nainen huutaa apua.

Poliisi saapui paikalle ja etsi lähialueelta kuvailtua ajoneuvoa. Partio löysi ajoneuvon pysähtyneenä ja sen sisällä oli ihmisiä. Kun poliisi lähestyi autoa, alkoi sen takaosasta kuulua avunhuutoja. Auton ovet olivat lukittuna eikä autokunta niitä suostunut avaamaan, mutta koska etuoven ikkuna oli raollaan, poliisi sai auton ovet avattua.

Ajoneuvon sisällä oli edessä kaksi miestä ja takana yksi nainen, joka peitteli esineiden alle piilotettua toista naista. Apua huutanut nainen oli sidottu käsistään turvavyöllä, jonka poliisi leikkasi irti. Hänet siirrettiin jatkohoidon piiriin. Hengenvaarallisia vammoja ei tilanteessa ilmennyt, vaikka uhri olikin hätääntynyt.

Poliisi otti kolme epäiltyä kiinni. Heitä epäillään muun muassa törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Alaikäiset ryöstelivät Espoossa ja Kirkkonummella

Perjantaina 29.9. nuorisojoukkion epäillään ryöstäneen Espoossa 17-vuotiaalta uhrilta arvokkaan vaatekappaleen. 17-vuotias oli kävellyt kadulla kahden ystävänsä kanssa, kun vastaan tuli yli kymmenen hengen joukko nuoria. Joukko vaati uhkailemalla uhria antamaan hupparinsa. Joukon saatua hupparin se hajaantui eri suuntiin. Asiaa tutkitaan ryöstönä.

Lauantaina 30.9. poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Kirkkonummelle. Alle 15-vuotias nuori kertoi ilmoituksen mukaan, että häneltä oli viety olkalaukku ja käteistä rahaa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun uhri oli yrittänyt ostaa netissä myynnissä ollutta pipoa. Pipoa netissä myivät kaksi niin ikään alaikäistä poikaa, ja kauppapaikaksi sovittiin ulkoalue. Myyntihetkellä myyjät eivät kuitenkaan luovuttaneet pipoa, vaan ottivat uhrilta hänen käteiset rahansa ja lisäksi hänen päällään olleen laukun.

Tilanteessa sivullinen oli onnistunut tunnistamaan myyjinä esiintyneet pojat ja ilmoitti heidän olinpaikkansa poliisille. Partio palautti omaisuuden ja rahat uhrille. Tapauksen jatkotoimenpiteet siirtyvät lastensuojeluviranomaisen piiriin.

Espoo Kirkkonummi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen