Naiskaksikko häiriköi lahdessa ravintolassa ja vastusti poistamista

Julkaisuajankohta 20.1.2023 8.16
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana noin 160 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi viisi henkilöä. Päivällä poliisia työllisti huono ajokeli, joka aiheutti useita ulosajoja sekä autojen juuttumisia ylämäkiin. Yöllä erilaiset häiriökäyttäytymiset aiheuttivat poliisille tehtäviä.

Kanta-Häme

Kello 13.30 aikaan, jäi Riihimäellä Voimalankadulla kiinni näpistyksestä 42-vuotias mies. Mies oli ottanut kaupan hyllystä alkoholituotteita yli 16 euron arvosta ja piilotti osan niistä kassiinsa. Kassalla mies ei maksanut kuin muutaman tölkin ja käveli muiden tuotteiden kanssa kassalinjan ohi maksamatta tuotteita. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 28 kertaa.

Kello 23.30 aikaan, pysäytti partio Forssassa Puolimatkankadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 50-vuotias mies puhalsi nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoa. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa pieni määrä epäiltyä huumausainetta. Mies kuljetettiin verikokeisiin.

Päijät-Häme

Kello 14.30 aikaan, pysäytti partio tarkastusta varten henkilöauton Kärkölässä Järveläntiellä. Autoa kuljettanut lähes 80-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies kuljetettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi. Miehen käyttämä auto oli myös katsastamaton.

Kello 22.30 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Lahdessa Launeen alueella sijaitsevaan yksityisasuntoon selvittelemään keski-ikäisen pariskunnan riitaa. Paikalla selvisi, että perheen isäntä, oli tullut päihtyneenä kotiin ja alkanut haastamaan riitaa pyörätuolissa istuvalle avovaimollensa. Suusanallinen riita oli johtanut siihen, että mies oli lyönyt ainakin kerran naista otsaan. Partio ei saanut paikalla sopua aikaan, joten mies päätettiin toimittaa poliisiasemalle rauhoittumaan. Miehen kuullessa päätöksestä, riisui hän housunsa ja alkoi esitellä sukupuolielintänsä partiolle. Partiolle jäi epäselväksi, oliko miehen tarkoitus uhkailla elimellänsä vai vaan esitellä sitä, mutta kaikesta huolimatta mies kuljetettiin putkaan ja parisuhderiidasta kirjattiin ilmoitus lievästä pahoinpitelystä.

Kello 00.30 aikaan tuli ilmoitus Lahdesta Aleksanterinkadulla sijaitsevasta ravintolasta. Ilmoituksen mukaan järjestyksenvalvoja olisi poistanut kaksi nuorta naista ravintolasta kovakouraisesti. Partion tullessa paikalle, selvisi naisten kertomana, että heidät oli raahattu pois ravintolasta kovakouraisesti ja toiselle naisesta oli tullut vammoja. Ravintolan järjestyksenvalvojaa sekä asiakkaana olevia henkilöitä puhutettaessa, selvisi, että naiset olivat provosoineet muita asiakkaita ja kuvanneet samalla heitä lähietäisyydeltä puhelimilla. Naisista oli tullut useita valituksia järjestyksenvalvojalle, joka oli päättänyt poistaa naiset. Naisia oli kehotettu useaan kertaan poistumaan ravintolasta, mutta tuloksetta. Järjestyksenvalvoja oli ottanut naisista kiinni ja taluttanut heitä kohti ulko-ovea, jolloin toinen naisista oli heittänyt juomansa järjestyksenvalvojan päälle ja lyönyt häntä. Tilanne meni riuhtomiseksi, jolloin toinen naisista oli kaatunut maahan ja loukannut itseään lievästi. Sairaankuljetus tarkasti naisen vammat, mutta ne eivät vaatineet välitöntä hoitoa. Asiasta kirjattiin kaikkien osallisten osalta pahoinpitely ilmoitukset ja naisten osalta vielä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen.