Nakkilan ampumistapauksessa useita kiinniottoja

Julkaisuajankohta 17.1.2022 12.07
Uutinen

Poliisi sai sunnuntaiaamuna tiedon Nakkilassa tapahtuneesta väkivaltatilanteesta, jossa oli mahdollisesti käytetty ampuma-asetta. Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Aamun tapahtumat käynnistivät mittavan poliisioperaation Porissa. Tässä yhteydessä Lounais-Suomen poliisi myös tiedotti asiasta ja kehotti sivullisia pysymään poissa poliisin eristämältä alueelta. 

Operaatio liittyi ampumisesta epäillyn henkilön kiinniottoon. Poliisilla oli syytä epäillä, että pakenevalla henkilöllä oli hallussaan ampuma-ase. Myöhemmin poliisi tavoitti henkilön Porin keskustan läheisyydestä. 

– Kaiken kaikkiaan poliisi otti sunnuntaina kiinni useita henkilöitä Nakkilan tapahtumiin liittyen. Kiinniottojen yhteydessä yksi poliisi loukkaantui lievästi ja yksi poliisiauto vaurioitui, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Katila.

Tutkitaan muun muassa ampuma-aserikoksena

Tällä hetkellä tapausta tutkitaan ampuma-aserikoksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja vaaran aiheuttamisena.

– Kokonaisuudessa on useita epäiltyjä, ja poliisi jatkaa nyt tapahtumien kulun ja osallisten roolien selvittämistä. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan edetessä, Katila muistuttaa.

Koska esitutkinta on vasta alussa, poliisi ei tiedota asiasta tässä kohtaa enempää.

 

Päivitetty 17.1. kello 13.20. Uutista muokattu kohdasta, joka koskee paenneen henkilön ampuma-asetta. Pakenevalla henkilöllä epäillään olleen hallussaan ampuma-ase, mutta kiinniotettaessa henkilöllä ei ollut asetta. 

Lounais-Suomen poliisilaitos Nakkila Pori Rikokset ja tutkinta Uutinen