Näpistelijä jäi vuoden sisällä 73. kerran kiinni itseteosta

18.6.2021 9.22
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokaudessa 261 tehtävää. Tehtävät painottuivat liikenteeseen, omaisuusrikoksiin ja metelikeikkoihin.

PÄIJÄT-HÄME

Torstai aamuna kello 9.00 aikaan pysäytti partio Lahdessa Rautatienkadulla auton, jonka kuljettaja puhalsi nollat. Huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Miehellä ei myöskään ollut vaadittavaa ajo-oikeutta ja autosta löytyi pieni määrä huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

Samoihin aikoihin pysäytti polkupyöräpartio Hämeenkadulla mopoa kuljettavan 20-vuotiaan miehen. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja hänelle tehty huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita. Mopo oli myös rekisteröimätön.

Puolen päivään aikaan jäi keskustassa sijaitsevassa tavaratalossa kiinni nainen, joka oli piilottanut vaatteisiinsa suklaa ja rahkapatukoita muutaman euron arvosta. Tämän kertainen näpistys oli 10 kerta vuoden sisällä, kun nainen jäi kiinni.

Heinolassa Keskuskadulta anastettiin torstai aamun aikana henkilöauto talon takapihalta. Auto löytyi päivän aikana Jyrängön uimarannalta.

Lahdessa Kauppakadulla sijaitsevassa kaupassa jäi päivällä näpistyksestä kiinni 40-vuotias mies. Mies oli anastanut yhden oluen, piilottamalla sen laukkuunsa. Mies on jäänyt vuoden sisällä 19 kertaa kiinni näpistyksistä. Samalla kertaa partio huomasi poliisille tutun miehen kaupan sisäpihalla. Miehen hallusta löytyi kaksi teräasetta ja huumaavia lääkkeitä.

Launeella jäi tapanäpistelijä jälleen kiinni. Mies oli anastanut tällä kertaa kaupasta olutta ja hammastahnaa muutaman euron arvosta. Mies on jäänyt vuoden sisällä 73 kertaa kiinni näpistyksistä.

Illalla partio pysäytti Lahdessa Kauppakadulla auton, jonka kuljettaja puhalsi nollat mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoa.

 

KANTA-HÄME

Hattulassa Katinalantiellä kuljetti noin 50-vuotias mies henkilöautoa päihtyneenä ja ilman ajo-oikeutta. Miehen puhallus 0.83 mg/l.

Päivällä jäi Riihimäen matkakeskuksella kiinni 15-vuotias tyttö, joka oli töhrinyt matkakeskuksen hissin seiniä. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja asianomistaja tulee vaatimaan tytöltä korvauksia töhryjen siivoamisesta.

Janakkalassa VT3.lla ohitti henkilöauto poliisiauton huomattavaa ylinopeutta käyttäen. Partio mittasi autolle nopeudeksi 161 km/h. Paikalla 120 km/h nopeusrajoitus. Partio pysäytti auton ja autonkuljettajana toiminut mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.

Forssassa Saviniementiellä pysäytti partio puolen yön jälkeen auton, jonka kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Naispuolinen kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0.45 o/oo, eli alle rangaistavuuden, mutta huumausaine pikatesti osoitti naisen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä.

 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikenne
liikennejuopumus
varkaus