Näpistelijä yritti lyödä myymälä vartijaa Lahdessa

Julkaisuajankohta 7.10.2022 8.55
Uutinen

Hämeen poliisin kenttätyötä tekevillä konstaapeleilla oli varsin kiireinen vuorokausi. Tehtäviä kertyi noin 260 kappaletta. Poliisin suojiin päätyi erinäisistä syistä17 henkilöä.

Kanta-Häme

Noin kello 17.30 aikaan sai poliisi tehtäväksi mennä selvittämään Riihimäelle Uramontiellä sijaitsevalle urheilukentälle mopo onnettomuutta. Tapahtumapaikalla selvisi, että 15-vuotias mopon kuljettaja, oli ajanut urheilukentällä leikillään kohti penkillä istuvia kavereitansa. Mopon kuljettaja ei kuitenkaan saanut mopoa pysäytettyä ajoissa, vaan osui yhtä nuorta jalkaan. Jalkaan tuli sairaanhoitoa vaativa haava. Mopon kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vammantuottamuksesta.

Kello 03.30 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Riihimäellä Koppelintiellä, jossa mies oli kaatunut ilmoituksen mukaan polkupyörällä. Tapahtumapaikalla oli myös sairaankuljetus, joka oli lähdössä kuljettamaan kaatunutta miestä lääkärin tarkastettavaksi. Ennen ambulanssiin siirtoa, teki partio miehelle turvallisuustarkastuksen ja tarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi huumausaineita. Asiasta kirjattiin huumausainerikos

Päijät-Häme

Kello 18.30 aikaan sai poliisi tehtäväksi mennä Lahdessa Alasenkadulla sijaitsevaan kauppaan, jossa mies oli yrittänyt anastaa alkoholituotteita reilu 30 euron arvosta ja vartijan puuttuessa tilanteeseen, oli mies yrittänyt lyödä häntä. Tapahtumapaikalta tavattiin siististi vartijan ja toisen henkilön valmiiksi niputtama tekijä. Asianosaisten kertoman mukaan, oli mies tullut kauppaan ja laittanut koriin alkoholijuomia. Mies oli pyrkinyt poistumaan sisääntulo porttien kautta, mutta vartija oli estänyt poistumisen. Tästä hermostuneena oli näpistelijä yrittänyt lyödä vartijaa, jonka johdosta vartija kaatoi epäillyn maahan. Epäilty jatkoi vielä lattialla voimakasta vastustamista ja yritti edelleen lyödä vartijaa. Vartijan avuksi tulleen ulkopuolisen henkilön avustamana saatiin mies pidettyä aloillaan poliisin tuloon asti. Reilu 30-vuotiasta miestä epäillään asiassa näpistyksestä sekä pahoinpitelyn yrityksestä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Noin kello 1.00 aikaan, pysäytti partio Lahdessa Savontiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut alle 25-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Nainen kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti rattijuopumus epäilyn.