Nokkakolari kymppitiellä Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 26.11.2022 8.42
Uutinen

Kulunut vuorokausi oli tehtävämäärällisesti varsin normaali viikonlopun aloitus. Tehtäviä oli Hämeen poliisilaitoksen alueella hieman yli 270 kappaletta. Poliisipartiot kirjasivat kymmenestä pahoinpitelystä rikosilmoitukset ja niiden tapahtumapaikkoina olivat yksityisasunnot, ravintolat ja yleiset paikat. Pahoinpitelyjen esitutkinnat ovat alkuvaiheissa, joten poliisi ei tiedota niistä tässä vaiheessa enempää.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus kahden auton nokkakolarista perjantaiaamuna kello seitsemän jälkeen kymppitielle. Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että vanhemman miehen kuljettama henkilöauto oli ajautunut vastaantulevien ajokaistalle törmäten pakettiauton keulaan.
Molempien autojen kuljettajat vietiin sairaalan. Vastaantulevien ajokaistalle ajautunut vanhempi mies kuoli sairaalassa.
Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä vammantuottamuksena. Tapauksesta ei tiedoteta enempää tässä vaiheessa esitutkintaa.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantain vastaisena yönä kello kahden aikoihin Hämeenlinnan keskustaan. Ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli ajettu päin punaisia liikennevaloja ja se oli törmätä toiseen autoon. Ilmoitustietojen mukaan kuljettajana toiminut nuori nainen oli vaikuttanut päihtyneeltä.
Kuljettajana ollut nuori nainen oli ehtinyt poistua autosta läheiseen asuntoon. Poliisipartio sai hänet kiinni asunnosta. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,75 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeissa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä.
Nuori nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

LAHTI. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen perjantaina aamupäivällä Lahden Launeella.
Poliisipartio kääntyi miehen kuljettaman henkilöauton perään tarkoituksena tarkastaa kuljettajan ajokunto. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajalla on kahdeksan aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista vuoden sisällä.
Miehen kuljettamassa autossa oli kesärenkaat, vaikka ajokeli oli liukkaan talvinen. Lisäksi auto oli määräaikaiskatsastamaton eikä omistajanvaihdosilmoitusta oltu päivitetty määräajassa.
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta