Nujakointia pelissä, uhkaavaa käytöstä naapurustossa ja piittaamattomuutta liikenteessä

Julkaisuajankohta 30.1.2024 13.43
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisin viikkoon on mahtunut muun muassa vahinkoa jääkiekko-ottelun yhteydessä aiheuttanut yhteenotto. Poliisi otti myös kiinni naapurin äänistä uhkailuun asti kiihtyneen asukkaan ja osoitti seuraamuksia liikenteessä huonosti toimiville kuljettajille.

Jääkiekko-ottelussa yksi kiinniotto

Kiekko-Espoon ja Jokerien välisessä jääkiekkopelissä 27.1. kamppailu ei rajoittunut pelkästään pelaajien väliseen otteluun.

Muutamat vastakkaisten joukkueiden fanit päätyivät sanaharkkaan, joka yltyi fyysiseksi nujakaksi. Nujakoinnin yhteydessä yksi tapahtuma-alueen pleksi meni rikki. Katsojista yksi henkilö sai myös sakon soihdun polttamisesta ja toinen virkamiehen vastustamisesta. Virkamiestä vastustanut henkilö otettiin kiinni.

Mies tuli huomauttamaan melusta haulikko mukanaan

Mies halusi huomauttaa naapuriaan metelistä Espoossa lauantai-iltana 27.1. Ongelmallisen huomautusretkestä teki se, että mies toi mukanaan haulikon.

Tämän hetken tietojen mukaan mies oli mennyt naapurinsa ovelle keskustelemaan melusta naapurin kanssa. Hetken kuluttua mies esitteli asetta viestinsä painottamiseksi, mutta ei osoittanut sillä ketään, ja palasi sitten asuntoonsa.

Asukas, jonka ovelle mies ilmestyi, kertoi olleensa kotona seurueessa, jossa oli myös lapsia. Asukas soitti hätänumeroon.

Poliisi otti miehen kiinni asunnostaan ja löysi asunnosta aseen, jonka poliisi myös takavarikoi. Tapausta tutkitaan muun muassa laittomana uhkauksena ja ampuma-aserikkomuksena.

Lohjalla tavattiin kortittomia ja piittaamattomuutta osoittavia kuljettajia

Lauantain ja sunnuntain aikana 27.-28.1. poliisi suoritti tavanomaista liikennevalvontaa Lohjalla. Aivan kaikki autoilijat eivät selvinneet tammikuun viimeisestä viikonlopusta puhtain paperein. Karjalohjalla ja Routiontiellä poliisia vastaan tuli kaksi kortitonta kuljettajaa. Lohjanharjuntiellä sen sijaan tavattiin ajelija, joka oli ajokiellossa.

Sunnuntaina 28.1. Vihdissä tapahtui liikenneonnettomuus, jonka syntymiseen oli vaikuttanut kuljettajan heikentynyt ajoterveys. Vihdissä osoitettiin myös törkeää piittaamattomuutta liikenneturvallisuudesta, kun kuljettaja ajoi partion ohi 137 kilometriä tunnissa alueella, jonka rajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Lisäksi Turun moottoritiellä Lohjalla todettiin sunnuntai-iltapäivällä kaksi törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Yksi kuljettaja kaahasi nopeudella 178 ja toinen 158 kilometriä tunnissa, kun tiellä rajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Yli sata seuraamusta aikaisesta työmatkaliikenteen valvonnasta

Viime viikolla poliisi valvoi lisäksi tehostetusti työmatkaliikennettä Länsi-Uudenmaan alueella. Valvonta pyrittiin kohdistamaan aikaiseen aamuun, jolloin on huomattu nopeuksien olevan poikkeuksellisen kovia. Etenkin talviaikana on korostunut riski ylinopeuksien aiheuttamiin onnettomuuksiin.

Teema toteutettiin koko valtakunnan laajuisena. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella kirjoitettiin valvonnan aikana noin 100 sakkoa tai liikennevirhemaksua ylinopeuksista. Positiivista valvonnassa oli se, että yhtään törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ei alueellamme todettu. 11 kuljettajaa määrättiin kuitenkin ajokieltoon valvonnan aikana vakavien piittaamattomuuksien vuoksi.
 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta