Nuorta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Julkaisuajankohta 17.3.2023 12.46
Uutinen

19 -vuotiaan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen viime viikolla Sipoossa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipartio oli tekemässä liikenteenvalvontaa torstai-iltana 9.3 Sipoossa. 

– Partio havaitsi Uudella Porvoontiellä henkilöauton, joka kulki huomattavaa ylinopeutta. Poliisin partio kääntyi auton perään ja mittasi sille vajaan kilometrin matkalla keskinopeudeksi 147 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen vaihdellessa 50 – 60 kilometriä tunnissa, kertoo komisario Katri Lehti.

Kuljettajalle näytettiin pysäytysvaloa ja auto saatiin pysäytettyä läheiselle pihatielle. Autoa kuljetti 19-vuotias mies, jolla oli kyydissään kolme matkustajaa. Kaksi matkustajista oli alaikäisiä. 

– Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja tie oli osittain jäinen ja luminen. Partion tekemän havainnon mukaan auto ehti kulkea havainnointipaikan ja pysäytyspaikan välillä yhteensä 21:n tie- ja pihaliittymän ohi.  Matkan varrella oli myös useita suojateitä ja liikenteenjakajia, Lehti jatkaa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin ajokieltoon.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Sipoo Uutinen