Oulun alueella varsin kiireinen perjantaiyö

Julkaisuajankohta 6.7.2024 6.36
Uutinen

Sateisesta säästä huolimatta oliisille kirjattiin Ouluun ja sen lähikuntiin 138 tehtäväilmoitusta.Suomussalmella karhu vieraili omakotitalon pihapiirissä.

Tehtävien kirjo oli kesäperjantaille varsin tyypillinen. Tehtäviin kuului häiriökäyttäytymisiä, humalaisten säilöön toimittamisia, pikku nujakoiden setvimiset sekä rattijuopumukset ja kortitta-ajot.

Siikajoella liikenneyksikön partio tapasi yleisellä tiellä trukin, jonka kuljettajana toimi 13-vuotias nuorukainen. Trukin omistajalle kirjattiin sakko kulkuneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle.

Myöhemmin alkuillasta partio tapasi Oulunsalossa mopoilevan kaksikon, mopon kuljettajalta puuttui kypärän lisäksi mopon kuljettamiseen vaadittava ajo-oikeus. Kypärää ei ollut myöskään matkustajalla.

Puolenyön aikoihin poliisille tuli ilmoitus, että Oulussa, Talvikankaan alueella on henkilöauto suistunut tien oheen törmäten puuhun ja päätynyt katolleen keskelle ajorataa. Auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Suomussalmen koillispuolella harvaan asutulla alueella oli karhu vieraillut talon pihapiirissä. Karhu oli tunkeutunut koirahäkkiin, rikkonut koirankopin ja syönyt koiran ruoat. Karhu oli myös hätyytellyt häkissä ollutta koiraa, mutta koira oli saanut väistellyt tunkeutujaa eikä koiralle aiheutunut vammoja. Talon asukas oli ääntä käyttämällä pyrkinyt karkoittamaan karhun, mutta karhu ei huutoja pelännyt vaan oi omia aikojaan poistunut paikalta. Poliisi on pyytänyt virka-apua paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä ihmisiä pelkäämättömän karhun karkoittamiseen.

Ii Kempele Liikenne Liminka Lumijoki Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Rikokset ja tutkinta Suomussalmi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta