Oulun Normaalikoulussa perätön ampumauhkaus

Julkaisuajankohta 3.4.2024 15.15
Uutinen

Poliisin alustavassa selvityksessä on käynyt ilmi, että uhkausviestin takana on mahdollisesti neljä yläkoulun oppilasta.

Oulun poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Oulun Normaalikoululle puolenpäivän aikaan. Ilmoituksen mukaan koululta oli löytynyt lappu, johon kirjoitetussa viestissä uhataan ampua koulun tiloissa tänään.

Poliisin alustavassa selvityksessä on käynyt ilmi, että viestin takana on mahdollisesti neljä yläkoulun oppilasta. Puhutuksissa saatiin lisäselvitystä henkilöiden osuudesta tekoon. Poliisi on ollut turvaamassa koulupäivää ja jatkaa asian selvittelyä esitutkinnassa.

Korostamme, että poliisi ottaa jokaisen koulu-uhkauksen tosissaan ja tutkii asiaa. Niin sanotut läpällä tehdyt uhkauksetkin voivat johtaa esitutkinnan jälkeen käräjäsaliin ja tuomioon. Aina ja nyt erityisesti Vantaan tapahtumien jälkeen kaikenlainen koulu-uhkauksilla pilailu on syytä jättää tekemättä. 
 

Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta