Oulun poliisilaitoksen poliisiasemien lupapalvelut ruuhkautuneet

Julkaisuajankohta 8.7.2021 13.29
Uutinen

Passien ja henkilökorttien vilkastunut kysyntä sekä yleisötilaisuusilmoitusten määrä on ruuhkauttanut poliisin lupapalvelut Oulun poliisilaitoksen poliisiasemilla.

Passien ja henkilökorttien kysyntää on vauhdittanut poliisin mukaan koronarokotusten edistyminen ja sen myötä matkustusmahdollisuuksien avautuminen. Myös yleisötilaisuuksia järjestetään tauon jälkeen paljon. Lähenevä metsästyskausi on saanut myös aseluvanhakijat liikkeelle. Lupapalvelut ovat ruuhkautunut koko poliisilaitoksen alueella.

Poliisilaitos palvelee lupa-asiakkaita pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajan voi varata poliisi.fi sivustolta. Poliisilaitos muistuttaa, että jokaista asiakasta ja lupahakemusta varten tulee varata oma aika. 15 minuutin ajanvarauksella ei ehditä hoitaa koko perheen passihakemuksia. Myös jokaista aselupahakemusta varten tulee varata oma aika.

Poliisilaitos muistuttaa, että lupapalvelupisteissä vuoronumerolla asiointi on tarkoitettu kiireellisten asioiden hoitoon ja niille, jotka eivät voi käyttää sähköistä asiointia tai varata aikaa. Palveluissa on syytä varautua jonotukseen.

Yleisötilaisuuksia koskevat ilmoitukset liitteineen tulee toimittaa poliisilaitokselle riittävän ajoissa, jotta ne ehditään käsitellä asianmukaisesti.

Lisätietoja antaa:
Lupasektorin johtaja, ylikomisario Antero Aulakoski
0295 46 5100
antero.aulakoski@poliisi.fi

Oulun poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Uutinen