Oulun poliisilaitoksen yöllinen valvontaisku Jokilaaksossa

12.4.2021 13.13
Uutinen

Oulun poliisilaitoksen Liikenneyksikön partiot keskittivät valvontaa 10.-11.4. välisenä yönä Jokilaakson alueelle. Valvonnassa keskityttiin erityisesti Ylivieska – Oulainen – Kalajoki alueelle mutta valvontaa toteutettiin myös VT4:llä. Tulokset eivät liikenneturvallisuuden näkökulmasta olleet hyviä.

Valvonnassa paljastettiin 1 törkeä rattijuopumus, 2 rattijuopumusta, joista toinen johtui alkoholista ja toinen huumeesta. Kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kolmella puhallutetulla tulos jäi alle rangaistavuuden. Lisäksi paljastettiin 3 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, joiden osalta kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kaikista eniten törkeää vaarantamista aiheutti Ylivieskassa 60 km/h:n nopeusrajoitusalueella 150 km/h tunnissa ajanut kuljettaja ajoneuvollaan. Valvonnassa paljastui myös 1 vakava piittaamattomuus, josta kuljettaja määrättiin ajokieltoon sekä 2 kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta. Valvojat ehtivät paljastaa myös nuuskan välittämisen, jonka osalta henkilöitä epäillään veropetoksesta sekä salakuljetuksesta.

Suurta nopeutta ajava ajoneuvo muodostaa merkittävän riskin liikenneturvallisuudelle jo siksikin, että muun liikenteen on vaikea havainnoida ylinopeutta ajavan ajoneuvon oikeaa nopeutta ja tehdä oikeita johtopäätöksiä. Ylinopeus on myös yksi riskitekijä liikenneonnettomuuksissa. Oulun poliisilaitos jatkossakin kiinnittää valvonnassa huomiota myös suuriin ylinopeuksiin ja valvontaa suoritetaan kaikkina vuorokauden aikoina. Tieliikenteessä poliisin päihteiden käytön valvonnan tavoitteena on vähentää päihtyneenä ajamista ja saada kiinni mahdollisimman moni päihtynyt kuljettaja. Myös päihteet ovat selvä riskitekijä liikenneonnettomuuksissa. Tavoitteena valvonnalla poliisilla on osaltaan lisätä liikenneturvallisuutta. Liikenteenvalvojat ovat siis tänäänkin liikkeellä.


 

Kalajoki Liikenne Oulainen Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Ylivieska
Oulun poliisilaitos
jokilaaksot
liikennejuopumus
liikenneturvallisuus
ylinopeus