Oulun poliisilaitos järjestää ampuma-asekouluttajan koulutuksen Kajaanissa

Julkaisuajankohta 23.3.2022 9.00
Uutinen

Oulun poliisilaitos järjestää ampuma-asekouluttajan koulutuksen Kajaanissa lauantaina 6. elokuuta 2022 kello 9–16. Koulutukseen on ilmoittauduttava sähköpostitse viimeistään 3. kesäkuuta 2022.

Oulun poliisilaitos järjestää ampuma-aselain 45 e §:ssä tarkoitetun ampuma-asekouluttajan koulutuksen Kajaanissa lauantaina 6. elokuuta 2022 kello 9–16. Koulutus pidetään Kajaanin lukion auditoriossa osoitteessa Vuorikatu 2. Koulutukseen otetaan 40 henkilöä. Koronaepidemiaan liittyvät kokoontumisrajoitukset voivat vielä vaikuttaa paikkamäärään.

Ampuma-asekouluttajakoulutuksen suorittaneelle henkilölle voidaan hakea poliisilta kouluttajahyväksyntä. Sen saatuaan ampuma-asekouluttaja voi myöntää aktiivisuustodistuksia henkilöille, jotka hakevat lupaa urheilu- ja harjoitusammuntaan pistoolilla, pienoispistoolilla, revolverilla, pienoisrevolverilla tai erityisen vaarallisilla aseilla. Ampuma-asekouluttajan koulutus ei valmenna käyttämään ampuma-aseita vaan myöntämään aktiivisuustodistuksia yhdistyksen jäsenille näiden hakiessa ampuma-aselupia poliisilaitokselta.

Ampuma-asekouluttajaksi hyväksymisen edellytykset

Ampuma-asekouluttajaksi hyväksymisen edellytyksenä on, että henkilö on

  • täyttänyt 20 vuotta ja suostunut tehtävään,
  • ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttavan luvan haltija,
  • yhdistyslain 4 §:ssä tarkoitetun yhdistyksen jäsen tai sen palveluksessa,
  • suorittanut hyväksytysti ampuma-asekouluttajakoulutuksen. 

Lisäksi kun henkilö hakee hyväksymistä ampuma-asekouluttajaksi, täytyy hänen viimeistään silloin esittää yhdistyksen päätös siitä, että yhdistys on nimennyt hakijan ampuma-asekouluttajaksi. 

Koulutukseen on ilmoittauduttava 3.6.2022 mennessä

Koulutukseen ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen [email protected]  Lähetä ilmoittautumisviesti otsikolla ”Ampuma-asekouluttajakoulutus 6.8.2022”. Ilmoita viestissä koulutukseen osallistuvan nimi, syntymäaika ja yhteystiedot (kotiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero) sekä yhdistys, joka hakee ampuma-asekouluttajahyväksynnän koulutukseen ilmoittautuvalle. Koulutustilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään 3. kesäkuuta 2022.

Koulutuksen suoritemaksu

Koulutuksen suoritemaksu on 35 euroa. Sen voi maksaa minkä tahansa poliisiaseman lupapalveluihin. Suoritemaksu tulee maksaa ennen koulutukseen saapumista, ja maksusta on oltava kuitti. Maksukuitti ja osallistujan henkilöllisyys tarkistetaan koulutustilaisuudessa.
 

Kainuu Kajaani Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin lupapalvelut Uutinen