Oulun poliisilaitos tutkii keskitetysti laajaa asunto- ja mökkimurtosarjaa

Julkaisuajankohta 24.1.2022 12.05
Uutinen

Oulun, Lapin ja Kuopion alueilta on poliisin tietoon tullut kuluneen tammikuun aikana useita asuttuihin asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneita varkauksia. Asiakokonaisuuteen liittyen 18.1.2022 pysäytettiin Etelä-Suomessa henkilöauto, mistä otettiin kiinni kolme Romanian kansalaista. Oulun käräjäoikeus vangitsi kyseiset henkilöt perjantaina 21.1.2022.

Asiankokonaisuuden esitutkintaa suoritetaan yhdessä Lapin ja Itä-Suomen poliisilaitosten kanssa. Kokonaisuuden esitutkinta on keskitetty Oulun poliisilaitokselle. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Kemppaisen mukaan perjantaina vangitut henkilöt tavoitettiin nopeiden tutkinnallisten toimenpiteiden johdosta ja yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa. 

Tutkittavaan asiakokonaisuuteen liittyen Oulun poliisi pyytää aikaväliltä 12.-18.1.2022 havaintoja ulkomaan rekisterikilvissä liikkuneesta harmaasta/harmaanvihreästä BMW-merkkisestä henkilöautosta ja sillä mahdollisesti liikkuneista ulkomaalaisen näköisistä henkilöistä. Mahdolliset havainnot voi toimittaa Oulun poliisilaitokselle osoitteeseen [email protected] tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 416 194. 

Johtuen esitutkinnan tilasta, poliisi ei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.
 

Lappi Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Pohjois-Savo Rikokset ja tutkinta Uutinen fi