Oulun poliisin lauantai-ilta

Julkaisuajankohta 11.2.2024 5.13
Uutinen

Lauantai-iltana Oulun seudulla poliisia työllisti eniten päihtyneet.

Lauantai-iltana kahdeksan jälkeen Oulussa Kaukovainiolla poliisipartiota ajoi vastaan henkilöauto, jossa oli kiinni väärä rekisterikilpi. Poliisipartio pysäytti auton tarkistusta varten. Mieskuljettajan huumausaineen pikatesteri näytti positiivista tulosta huumausaineille ja hänet käytettiin verikokeissa asian selvittämiseksi. Mies on jäänyt kiinni toistakymmentä kertaa vuoden sisään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, minkä vuoksi hänen omistamansa auto takavarikoitiin. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksesta.

Illalla kymmenen aikaan Oulunsalon lentokentällä päihtynyt miesmatkustaja aiheutti häiriötä ja pahoinpiteli henkilökuntaa käymällä käsiksi ja lyömällä nyrkillä. Mies vastusti fyysisesti ja verbaalisesti myös paikalle kiirehtineen poliisipartion kiinniottoa, mutta hänet laitettiin käsirautoihin ja kuljetettiin kiinniotettuna poliisivankilaan rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn ja haitantekoon virkamiehelle. 

Puolenyön jälkeen poliisi sai tehtävän Kempeleeseen, jossa ilmoituksen mukaan oli käynnissä kotibileet, jossa osallisina päihtyneitä alaikäisiä. Poliisi tapasi paikalta kymmenkunta nuorta, joista suuri osa oli alkoholin vaikutuksen alaisina. Paikalle saapui myös talossa asuvan nuoren vanhemmat. Poliisi poisti vieraana olleet nuoret koteihinsa ja teki asiasta lastensuojeluilmoituksen sosiaalipäivystykseen.

Lisäksi Oulun keskustan alueella on ollut illan ja yön aikana runsaasti päihtyneitä ja häiriökäyttäytymistä, mihin poliisi on joutunut puuttumaan.
 

Kempele Oulu Oulun poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta