Oulun poliisin tiedote uudenvuoden yöstä

Julkaisuajankohta 1.1.2023 6.48
Uutinen

Tehtäviä oli Oulun poliisilaitoksen alueella yli 300 kappaletta eli poliisin näkökulmasta katsottuna yö oli erittäin kiireinen. Tehtäviä oli runsaasti koko alueella ja poliisin kiireet jatkuivat aamuun asti.

Alkuillan aikana suuri määrä tehtävistä oli häiriökäyttäytymisiä, joissa ilotulitteet näyttelivät merkittävää osaa. Jälleen kerran poliisi hämmästeli alle 18-vuotiailta löytyneiden ilotulitteiden määrää. Alaikäinen kun ei saa pitää hallussaan ilotulitteita. Ilotulitteita ammuttiin ihmisiä ja rakennuksia päin. Ainakin yksi ihminen on loukkaantunut ilotulitteiden vuoksi, mutta vakavilta vammoilta on vältytty poliisin tietojen mukaan. 
Lumijoella paloi asumaton parakkirakennus, mutta syttymissyy ei ole vielä selvillä. Ylivieskassa paloi varastorakennus ja sen sisällä ollut traktori. Tämänkin tulipalon syttymissyytä selvitetään.
Iissä tapahtui illalla henkirikoksen yritys, jossa tekijän epäillään lyöneen asianomistajaa teräaseella ylävartalon alueelle. Asianomistaja vietiin sairaalaan ja epäilty otettiin kiinni. 
Partiot tapasivat liikenteenvalvonnassa useamman rattijuopumukseen syyllistyneen yön aikana.
Useat pahoinpitelyt työllistivät poliisipartioita illan ja yön aikana. Erityisesti pahoinpitelyitä tapahtui aamuyön tunteina. Rikoksesta epäiltyjä on otettu kiinni ja rikospoliisi jatkaa pahoinpitelyiden esitutkintaa päivän aikana.
 

Oulu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta