Pääsiäisen menoliikenne aiheutti poliisille paljon tehtäviä

Julkaisuajankohta 30.3.2024 10.07
Uutinen

Lounais-Suomen poliisia on pääsiäisen ensimmäisinä päivinä työllistäneet liikennerikokset ja heikoilla jäillä liikkujat.

Pääsiäisen menoliikennettä valvottiin tehostetusti kiirastorstaista lähtien. Lauantaiaamuun mennessä poliisi oli joutunut puuttumaan sakolla lähes 150 kuljettajan käyttäytymiseen ja muutamissa tapauksissa kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kiirastorstaina, Salossa Valtatie 1:llä, alle kahdessa tunnissa kuuden kuljettajan ajokortti jäi poliisiin haltuun kovien nopeuksien takia.

Valvonnan yhteydessä tavattiin myös lähes 20 päihtynyttä ajoneuvon kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta taikka törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi neuvoo autoilijoita varaamaan riittävästi aikaa ja malttia pääsiäisen paluuliikenteeseen, jotta kaikilla tienkäyttäjillä on turvallista liikkua. Lisäksi vanha ohje "jos otat, et aja" on tärkeää pitää mielessä.

Liikennemaltin lisäksi poliisi toivoo erityistä harkintaa jäällä liikkuville. Kahden päivän aikana poliisi on muiden viranomaisten kanssa ollut viidesti tehtävällä, jossa ihminen on joutunut veden varaan liikuttuaan heikoilla jäillä.   

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varsinais-Suomi