Pääsiäisenä oli havaittavissa kevään merkkejä liikenteessä

Julkaisuajankohta 2.4.2024 16.28
Uutinen

Sisä-Suomen alueella poliisi valvoi pääsiäisen meno-ja paluuliikennettä.

Poliisi valvoi Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella myös pääsiäisen ajan liikennettä. -Ilmassa on selkeitä kevään merkkejä. Liikenteenvalvonta toi esiin sen, että nopeudet ovat nousussa talven liukkaiden kelien jäljiltä, toteaa komisario Tomi Koponen. 

-Sisä-Suomen poliisin saldona pääsiäiseltä on kymmeniä määrättyjä ajokieltoja, jokunen rattijuopumus, useita kymmeniä sakkoja sekä paljon muita, vähäisempiä seuraamuksia. Liiallisten ajonopeuksien lisäksi huolta herätti se, että monet ajo-oikeuden menettäneistä olivat nuoria aikuisia, kertoo Koponen.

Pääsiäisen liikenne sujui valvontaa tehneiden poliisien näkemysten mukaan siltä osin hyvin, ettei vakavia kolareita tai suurempia jonoja syntynyt missään vaiheessa, vaikka liikennettä olikin paikoin runsaasti. -Poliisin näkyminen siellä, missä liikenne oli vilkkaimmillaan, rauhoitti varmasti menoa, jatkaa Koponen.

Koposen mukaan ajoradat olivat pääsiäisen ajan valtaosin erittäin hyvässä kunnossa ja keliolosuhteilla on varmasti ollut ajonopeuksia lisäävä vaikutus. 

Liikenteessä on aina syytä kuitenkin muistaa asetettujen rajoitusten noudattaminen, vaikka keliolosuhteet olisivatkin kunnossa. Tällä on vaikutusta niin omien havaintojen tekoon kuin myös muiden tienkäyttäjien ennakointiin.
 

Liikenne Poliisin ennalta estävä toiminta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen