Pääsiäisliikenne starttaa kiirastorstaina – juhlapyhien vaikutus näkyy erityisesti pääteillä

Julkaisuajankohta 14.4.2022 9.15
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi valvoo perinteiseen tapaan pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä 14.-18. huhtikuuta välisenä aikana. Valvonnan kohteena ovat erityisesti nopeudet poliisilaitoksen aluetta halkovilla pääteillä, missä liikennevirrat kasvavat juhlapyhien aikana.

– Valvonnassa kiinnitämme erityisesti huomiota ajonopeuksiin, turvaväleihin, tarkkaamattomuuteen ja muuhun liikenneturvallisuuteen vaikuttavaan liikennekäyttäytymiseen, kertoo komisario Asko Sartanen.

Kesärajoitukset voimassa useimmilla tieosuuksilla

Kesänopeusrajoitusten muuttaminen on aloitettu ja pääsiäisen aikaan ne ovat voimassa pitkälti koko maassa. 

– Keväinen ajokeli voi matkan aikana kuitenkin muuttua nopeastikin, joten on hyvä muistaa, että nopeudet tulee aina suhteuttaa vallitseviin keliolosuhteisiin. Talvirengaspakko poistui kuun vaihteessa mutta sää ratkaisee rengasvalinnan. Näillä neuvoilla jokainen kuljettaja pystyy omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että kaikki pääsevät turvavälisesti ja varmasti perille pääsiäisen viettoon, muistuttaa Sartanen.

– Pyrimme tiedottamaan pääsiäisliikenteen sujumisesta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Twitter-tilillä. Lisäksi kerromme valvonnan tuloksista ensi viikon tiistaina 19.4. julkaistavassa viikkotiedotteessamme, Sartanen sanoo.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta