Päättäjäisten juhlinta nuorison osalta sujui Kaakkois-Suomessa pääosin rauhallisesti.

Julkaisuajankohta 2.6.2024 8.24
Uutinen

Poliisi on päättäjäisviikonlopun aikana valvonut tehostetusti alle 18-vuotiaiden päättäjäisten juhlintaa. Kaakkois-Suomessa viikonlopun juhliminen on ollut pääpiirteissään tavanomaista. Eniten poliisia työllisti Kaakon alueella Lappeenrannan Myllysaaren alue, missä poliisi joutui puuttumaan nuorison hallusta löydettyjen päihteiden lisäksi nuorison nujakointiin, ilotulitteiden ampumiseen ja poliisin virkatehtävän suorittamista vastustettiin yhden nuoren osalta väkivaltaisesti.

Poliisi on turvannut kuluvana viikonloppuna koulujen päättäjäisten viettoa ympäri Kaakkois-Suomen. Poliisi on ollut näkyvästi läsnä nuorten suosimissa paikoissa ja valvonut erityisesti alaikäisten päihteiden hallussapitoa ja käyttöä. Päättäjäisviikonloppuna poliisi on valvonut tehostetusti myös vaarallisten ja toisten vahingoittamiseen soveltuvien esineiden hallussapitoa.

Perjantain yövuoro oli vielä hiljainen nuorison päihdevalvonnan osalta.

Lauantaina päivällä poliisi selvitti huhua Lappeenrannan Myllysaareen kohdistuvasta uhkauksesta. Poliisi selvitti uhkausta ja selvityksen perusteella todellista uhkaa ei ollut.

Komisario Juha Hassel kertoo, että lauantain alkuilta oli hälytystehtävien osalta yleisesti ottaen vilkas Kaakon alueella, mutta päättäjäisten juhlijoiden osalta ilta sujui tavanomaisesti. Lappeenrannan Myllysaaren alue työllisti poliisia nuorison osalta eniten.

Lauantai ltaa ja yötä kohden nuorison juhlinta vilkastui, mutta esimerkiksi Kouvolan keskustan osalta vesisade rauhoitti keskustan alueen juhlintaa. Poliisi poisti ja hävitti illan aikana alaikäisten juhlijoiden hallusta alkoholituotteita, mutta määrät pysyivät melko maltillisina. Pääasiassa nuorten hallusta löydettiin mietoja alkoholijuomia.

-Suurin osa nuorista juhli koulun päättäjäisiä fiksusti. Monet nuoret tulivat juttelemaan partioidemme kanssa illan mittaan, mikä on aina mukavaa. Toivotamme kaikille kesäloman aloittaneille rentouttavaa ja turvallista loma-aikaa, sanoo sunnuntaipäivän yleisjohtajana toimiva komisario Harri Horttanainen.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta