Päättäjäisviikonlopun juhlinta sujui lopun päätään rauhallisesti

Julkaisuajankohta 5.6.2023 10.03
Uutinen
Poliisiauto, jonka rekisteritunnus on LUU-5, on pysäköity yhdessä polkupyörien kanssa huvimajan viereen.

Lapissa koulujen päättäjäisviikonloppu sujui juhlijoilla kohtuullisen mallikkaasti. Poliisi oli varautunut normaalia reilummilla resursseilla viikonloppuun.

Poliisi oli varannut resursseja viikonlopun molemmille öille, sekä perjantaille 2.6. että lauantaille 3.6. Isossa kuvassa perjantain ja lauantain välinen yö oli rauhallinen koko Lapissa. Nuoria oli vielä tuolloin maltillisesti liikkeellä. Kaikilla kolmella kenttäjohtoalueella tehtävämäärien tilastot muistuttivat tavallista perjantaiyötä ja poliisin silmin yö oli ehkä jopa tavallista rauhallisempi.

Sunnuntainvastaisena yönä oli juhlijoita liikenteessä

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi oli vahvasti näkyvillä koko Lapin alueella, mikä oli hyvä, sillä väkeä olikin reilummin liikkeellä.  Ravintoloissa oli paljon juuri valmistuneita sekä kesälomanalun juhlijoita. Nuorista suurin osa käyttäytyi asiallisesti ja vietti aikaa ilman häiriöitä. 

Rovaniemellä uimarannan alueelle kertyi illan ja yön aikana arviolta reilu tuhat nuorta. Hälytystehtävien määrä oli muun muassa Rovaniemellä runsas, mutta poliisi pystyi varatuilla resurssilla vastaamaan tehtävämäärään. Lastensuojeluilmoituksia jouduimme kirjaamaan useita nuorten alkoholin käytöstä.

Kemissä nuoriso kokoontui perinteisesti Meripuiston laululavalle ja sen ympäristöön. Ison väkijoukon kokoontuminen aiheutti häiriöitä, johon poliisi joutui puuttumaan. Myös Kemissä poliisi hävitti alaikäisten hallusta löytämiään alkoholijuomia ja vanhemmat hälytettiin hakemaan lapset kotiin.

Lappilaiset nuoret olivat jälleen asiallisia

Poliisin ja nuorten välinen kanssakäynti onnistui kautta linjan hyvin. Ainoat negatiiviset palautteet poliisi sai joiltain nuorilta, jotka joutuivat viranomaistoimien kohteeksi.

Poliisin apuna oli myös muita toimijoita

Yhteistyössä poliisin kanssa oli myös muita toimijoita nuorten parissa. Esimerkiksi Sodankylässä Walkers oli poliisin kanssa samalla työmaalla ja Kemissä Lapin ensihoito huolehti päihtyneistä nuorista.

Lapin poliisilaitos Lappi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta