Päihtyneet kuljettajat työllistivät Hämeessä

Julkaisuajankohta 18.5.2024 9.01
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella on kulunut vuorokausi ollut poliisille varsin työntäyteinen. Tehtäviä kertyi kaikkiaan 323 kappaletta koko laitoksen alueelle. Poliisia työllisti mm. useat päihtyneen kuljettajat. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojissa kävi huilaamassa seitsemän henkilöä.

LAHTI
Perjantaina aamupäivällä kello11.50 aikaan liikennevalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti Ahtialantiellä henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut parikymppinen mies oli liikkeellä selvin päin, mutta voimassa olevaa ajo-oikeutta ei miehellä ollut. Mies syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta seitsemän kertaa vuoden sisällä.
RIIHIMÄKI
Perjantaina iltapäivällä kello 16.50 aikaan poliisi sai ilmoituksen henkilöauton ja polkupyöräilijän kolarista Sakonkadun ja Kirjauksentien risteyksessä. Poliisin alustavan selvityksen mukaan oikealle Kirjauksentielle kääntyneen henkilöauton kylkeen on törmännyt Lasitehtaan suunnasta tullut polkupyöräilijä. Onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena auton kuljettajan osalta. Alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta tapahtumaan. Polkupyöräilijän saamista vammoista ei tarkempaa tietoa.
ORIMATTILA
Perjantaina alkuillasta poliisi sai ilmoituksen henkilöauton ulosajosta Luhtikyläntiellä. Auton epävarmasta ja seilaavasta ajotavasta oli tullut muilta tiellä liikkujilta ilmoituksia. Auto oli suistunut vastaan tulleen henkilöauton edestä ojaan.   Autoa kuljettanutta parikymppistä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 
Perjantai-iltana kello 20.30 aikaan poliisi sai ilmoituksen henkilöauton ja moottoripyörän välisestä kolarista Ratulantiellä. Poliisin alustavan selvityksen mukaan rekkaa ohittamaan lähtenyt henkilöauto oli törmännyt vastaantulevaan moottoripyörän kanssa.  Moottoripyörä oli osunut auton vasempaan kylkeen ja suistunut ojaan. Moottoripyöräilijä ei saanut osumasta ja suistumisesta sairaalahoitoa vaativia vammoja. Autoa kuljettanut kolmekymppistä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
HÄMEENLINNA
Lauantain puolella kello 01.30 aikaan poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta Turuntiellä. Paikalle lähtenyt poliisipartio tavoittikin tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton Louhimonkadulta. Autoa kuljettanut 2000-luvulla syntynyt mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.  Mies käytettiin verikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta