Päihtyneet kuljettajat työllistivät poliisia viikonloppuna Uudessakaupungissa ja Laitilassa

26.10.2021 11.52
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi kirjasi viikonloppuna useita rikosilmoituksia rattijuopumuksista Vakka-Suomen alueella.

Poliisi suoritti lauantaina rattijuopumusvalvontaa Laitilassa Ilomäentiellä ja pysäytti tarkastusta varten henkilöauton, jonka kuljettaja vaikutti vahvasti päihtyneeltä. Seulonta-alkometripuhalluskoe antoi tulokseksi 1,51 promillea.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Myös Laitilan Syttyäntiellä henkilöautoilija herätti poliisin huomion, ja poliisi pysäytti ajoneuvon tarkastusta varten. Kuljettajana toimi silminnähden päihtynyt mies, ja apukuljettajan paikalla istui ajoneuvon omistaja.

Kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 2,05 promillea. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Ajoneuvon omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle, sillä hän oli antanut autonsa päihtyneen ajettavaksi.

Hörppy pullosta vielä poliisin pysäyttäessä

Samana iltana seitsemän aikaan poliisi pysäytti niin ikään Laitilassa Karvarinkujalla holtittomasti ajaneen henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastusta varten. Poliisin lähestyessä autoa janoinen kuljettaja joi vielä hörpyn viinapullosta.

Miehelle suoritettiin kahdet puhalluskokeet todellisen humalatilan selvittämiseksi. Jälkimmäinen puhalluskoe antoi tulokseksi 1,43 promillea. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Mopoilijan matka päättyi Uudessakaupungissa

Poliisipartion huomion kiinnittänyt mopoilija pysäytettiin Mältintiellä Uudessakaupungissa lauantaina alkuillasta viiden aikaan. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi nolla promillea. Huumausainepikatesti kuitenkin osoitti miehen kuljettaneen mopoaan amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Samalla selvisi, että kuljettajalla ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Törkeä ryöstö Laitilassa

Poliisi sai viime torstaina 21. lokakuuta ilmoituksen, että mies oli tullut usean henkilön pahoinpitelemäksi Laitilassa Ilomäentiellä. Tapahtumapaikalla pahoinpitelyn uhri kertoi poliisille myyneensä autonrenkaita netissä. Illalla seitsemän aikaan mahdollinen ostaja oli soittanut miehelle ja sopinut tulevansa katsomaan renkaita.

Tapaamispaikalle ajoi tumma, porrasperäinen auto, jossa oli sisällä kolme tai neljä noin 30–40-vuotiasta miestä. Kun auton renkaat oli nostettu autoon, ilmoittaja pyysi maksua renkaistaan.

Tällöin miehet yllättäen kävivät ilmoittajan päälle ja rusikoivat tätä ympäri vartaloa. Ilmoittajan mukaan häntä lyötiin mahdollisesti ketjulla tai patukalla. Tämän jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta. 

Poliisi kutsui paikalle ambulanssin tarkastamaan ilmoittajan vammoja. Asiaa tutkitaan törkeänä ryöstönä. Ryöstö tapahtui yksityishenkilölle ja tapaus ei liity samalla tiellä sijaitsevaan yritykseen.

Poliisi pyytää mahdollisilta silminnäkijöiltä ja muilta asiasta tietäviltä vihjeitä asiasta. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Päivitetty kello 14:41. Lisätty tieto, että törkeä ryöstö ei liity Ilomäentiellä sijaitsevaan yritykseen.

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Varsinais-Suomi
Lounais-Suomen poliisilaitos
liikennerikokset
ryöstö
varallisuusrikokset