Päihtynyt kuljettaja ei reagoinut poliisin pysäytysvaloon Lahdessa.

Julkaisuajankohta 22.7.2021 10.32
Uutinen

Hämeen poliisin vuorokausi oli tehtävämäärältään normaali. Tehtäviä vuorokauden aikana Päijät-Hämeessä sekä Kanta-Hämeessä oli noin 100 kappaletta.

Lahti. Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen klo 9 aikaan aamulla Heinolasta, missä ilmoituksen mukaan autoa tankannut mies oli vaikuttanut päihtyneeltä. Ennen kuin poliisi ehti paikalle, niin auto oli ehtinyt lähtemään 4-tietä Lahden suuntaan. Heinolan poliisipartio ei tavoittanut autoa, mutta alle 20minuutin kuluttua ensimmäisestä ilmoituksesta samasta autosta tuli ilmoitus Lahdesta. Auto oli Kirkkokadulla virastotalon parkkipaikalla ja oli pysäköidessään ajanut katukivetystä päin ja auto oli pysäköity kahteen parkkiruutuun yhtä aikaa. Paikalle saapunut poliisipartio havaitsi miehen menevän autoon istumaan ja lähtevän liikkeelle. Poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle Kirkkokadulla, mutta auton kuljettaja ei niihin reagoinut. Kun auto pysähtyi punaisiin liikennevaloihin, niin poliisi jalkautui auton viereen ja suoritti poliisin ilmestymisestä yllättyneelle kuljettajalle puhalluskokeen. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Autoa kuljettanut 80-luvulla syntynyttä miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lahti. Poliisipartion eteen ajoi kärkikolmiolla osoitetusta väistämisvelvollisuudesta huolimatta auto Vesijärvenkadun ja Harjulankadun risteyksessä kymmenen aikaan illalla. Autoa kuljettanut 80-luvulla syntynyt nainen puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Naiselle suoritettiin tarkkuusalkometrikoe, jonka tulos oli 0,27mg/l. Hänelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Lahti. Poliisipartio päätti pysäyttää auton Hämeenlinnantiellä kymmenen aikaan illalla. Auton kuljettajaksi ilmeni 90-luvulla syntynyt mies. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista. Mies oli ajokiellossa ja hänellä oli 14 aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lahti. Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän yhden aikaan yöllä automurrosta Pätiälänkadulla. Poliisipartio tapasi lähistöltä ilmoittajan antamia tuntomerkkejä vastaavan 80-luvulla miehen. Miehen epäillään rikkoneen pakettiauton ikkuna pyörätelinettä käyttäen. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Lahti. Poliisipartio pysäytti auton Hämeenlinnantiellä puoli kolmen aikaan yöllä. Autoa kuljetti 90-luvulla syntynyt mies, jolle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hämeenlinna. Poliisipartio pysäytti auton Iittalantiellä klo 15 aikaan. Auton kuljettajaksi ilmeni alle 18-vuotias mies, jolla ei ole ajo-oikeutta. Miehelle tehtiin huumepikatesti, joka näytti positiivista. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hämeenlinna. Poliisin tunnukseton moottoripyörä ajoi Valtatiellä 10 klo 21 aikaan illalla Forssan suunnasta Hämeenlinnan suuntaan. Poliisin edellä ajoi henkilöauto, joka lähti ohittamaan edellä ajanutta autoa. Ohituksen aikana auton nopeus kohosi korkeimmillaan 151km/h vauhtiin nopeusrajoituksen ollessa 80km/h. Autolle mitattiin myös keskinopeus, joka oli 140km/h. Poliisi pysäytti auton ja sen kuljettajana ollut 90-luvulla syntynyt nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hämeenlinna. Poliisi sai hätäkeskuksesta ilmoituksen mopoautosta, joka käy välillä vastaantulevien kaistalla. Ilmoittaja kertoi partiolle puhelimitse, että mopoauto oli törmännyt pysäköityyn autoon Saaristenkadun ja Birger Jaarlinkadun risteyksessä. Poliisipartio tapasi autoa kuljettaneen alle 15-vuotiaan nuoren tapahtumapaikalta. Auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajokorttirikkomuksesta.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen